la recepta de la meva vida

'Panettone' de fruita confitada de Yann Duytsche

"Sóc un fan del panettone, un producte en què l'home doma la naturalesa, que es manifesta en la màgia de la fermentació"

panettone

panettone / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Yann Duytsche (pastisseria Dolç)

"Sóc un fan del 'panettone', un producte en què l'home doma la naturalesa, que es manifesta en la màgia de la fermentació. Per això estic tan content d'haver guanyat recentment el premi al Millor 'Panettone' Artesà d'Espanya. Aquesta és la recepta".


PER AL DIA ANTERIOR

PER AL DIA ANTERIORIngredients

- 175 g de sucre

- 1 litre d'aigua

- 225 g de rovells d'ou

- 240 g de massa mare

- 400 g de farina de força

- 50 g d'aigua

Elaboració

1. Barregem el sucre amb l'aigua i la meitat dels rovells, hi afegim la massa mare i la farina forta, i ho pastem.

2. Fem la malla i hi afegim 50 grams d'aigua i 250 de mantega.

3. Acabem la preparació i la deixem créixer entre 12 i 15 hores a temperatura ambient (entre 18 i 22 graus).


PER AL MATEIX MATÍ

PER AL MATEIX MATÍIngredients

- 100 g de farina de força

- 35 g de sucre

- 45 g de rovell d'ou

- 50 g de mantega

- 12 g de sal

- 1 vaina de vainilla

- 300 g de taronges

- 200 g de panses seques

- 100 g de cedre

Elaboració

1. Col·loquem la preparació a la pastadora i hi afegim la farina de força. Deixem endurir la massa.

2. Hi afegim el sucre, els rovells, mantega, sal, vainilla, taronja, panses seques i cedre.

3. Després de pastar i haver afegit les fruites, deixem reposar la preparació durant aproximadament una hora.

Notícies relacionades

4. Tallem la preparació en les formes i el pes desitjats.

5. Ho col·loquem a l'estufa (fermentadora) a uns 30 graus durant 6-7 hores.