GASTRONOMIA 'ANTIAGING'

Meló i aigua de mar

Refrescant prepostres, ideal per a dies molt calorosos

Una recepta del xef Raül Balam (restaurant Moments de l'Hotel Mandarí Oriental) i del doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)

Meló i aigua de mar

XAVIER GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

PER A 20 SERVEIS

INGREDIENTS

1 meló d’uns 2 quilos.

litre d’aigua de mar tractada.

AMB PACOJET *

PREPARACIÓ

1. Tallem la carn del meló a daus i la triturem.

2. Reservem la polpa triturada en dos vasos de Pacojet i la congelem.

3. Reservem l’aigua de mar tractada a la nevera.

FINALITZACIÓ I SERVEI

1. Passem la polpa congelada per Pacojet i servim  la cremositat aconseguida formant una bola en petites copes.

2. Ja a taula, hi afegim un rajolí d’aigua de mar, just fins a la meitat de la bola gelada.

*El Pacojet és un aparell professional que permet als cuiners elaborar diferents preparacions amb aliments congelats sense necessitat de descongelar-los, com mousses, gelats, sorbets naturals, sopes i salses.

SENSE PACOJET

PREPARACIÓ

1. Tallem la carn del meló a daus.

2. Dividim el total de daus de meló en dues parts.

3. Agafem una de les parts i disposem els daus en una safata ben plana. Els protegim amb film transparent i els congelem. Reservem l’altra part a la nevera.

4. Triturem amb el túrmix els daus congelats i els refrigerats. El puré obtingut serà d’una textura semicongelada. Reservem aquest puré en un recipient al congelador i, cada 20 minuts, el traiem del congelador, el triturem de nou amb el túrmix i el tornem a guardar al congelador.  Ho anem triturant fins a aconseguir una textura de sorbet.

FINALITZACIÓ I SERVEI

Notícies relacionades

1. Formem una bola amb el sorbet i la servim en una copa petita.

2. Com en la preparació amb Pacojet, ja a taula, hi afegim  l’aigua de mar, just fins a la meitat de la bola gelada.