DEL RESTAURANT A CASA

'Sakria'

Un combinat ideal per a qualsevol època de l'any

La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa

'Sakria'

XAVIER GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

PER A 4 PERSONES

FÓRMULA DOMÈSTICA

100 g de maduixots madurs, nets i tallats a quarts.

150 ml de sake fresc (Masumi Tokusen).

10 g de sucre moreno.

750 ml de cava fresc (aconsellem de la verema 2012 brut nature).

Una branqueta de menta fresca.

1. Es deixen marinar durant 90 minuts al decantador de servei els maduixots tallats, amb el sake i el sucre moreno.

2. Al moment de servir-ho, afegiu-hi l’ampolla de cava fresc, la branqueta de menta i quatre glaçons de gel.

Suggeriment: la recepta també es pot fer amb 750 ml de vi blanc fresc jove (tipus Alella), en lloc del cava.

FÓRMULA PROFESSIONAL

100 g de maduixes fresques a vuitens.

150 ml de sake fresc (Masumi Tokusen).

20 g de sucre moreno.

20 ml d’aigua mineral.

1 ampolla de cava brut nature.

8 meitats de maduixes fresques.

Una branqueta de menta fresca.

1. Reservem en una bosseta de buit (només segellat) els 100 g de maduixes fresques, el sucre i l’aigua mineral. Mantenim la bossa en fred durant quatre dies.

TÈCNICA DE SERVEI

1. Barregem en un recipient els 150 ml de sake fresc amb el suc colat de la marinada feta al buit. Ho reservem.

2. Disposem d’un decantador amb les meitats de maduixes i la branqueta de menta.

3. Hi incorporem amb delicadesa l’ampolla de cava brut nature.

Notícies relacionades

4. Hi afegim la mescla del sake i el suc elaborada al punt 1.

5. Hi afegim quatre glaçons de gel, i ja està a punt per degustar.