Glops molt ‘top’

Així són les tres cocteleries de Barcelona que són entre les set millors del món

  • Paradiso (primera), Sips (tercera) i Two Schmucks (setena) han seduït, amb copes i ambients molt diferents entre si, el grup de 650 experts que han votat per elaborar la llista de The World’s 50 Best Bars

  • Consulta aquí la llista completa de The World’s 50 Best Bars 2022

Així són les tres cocteleries de Barcelona que són entre les set millors del món
3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La llista de The World’s 50 Best Bars 2022 donada a conèixer aquesta nit ha situat tres cocteleries barcelonines entre les set millors del món: Paradiso (primera), Sips (tercera) i Two Schmucks (setena). La millor prova que la salut del sector és de ferro, ja que estan regentades per empresaris i ‘bartenders’ joves les propostes dels quals enriqueixen l’oferta de copes en una ciutat plena de bars clàssics com Boadas, Dry Martini, Ideal, Milano, Gimlet, Tandem... i d’altres de no tan mediàtics però igualment recomanables, com 14 de la Rosa, Especiarium, Bobby Gin, Caribbean Club, Bobby’s Free...

Paradiso

Les cues que es formen davant la porta de Paradiso (Rera Palau, 4) parlen ben clarament de l’èxit permanent d’aquesta cocteleria diguem que clandestina, perquè a hores d’ara qualsevol aficionat als bons glops sap que darrere de la porta de nevera a la part posterior d’una botiga de pastrami ubicada al barri del Born hi ha el ‘paradís’ dels còctels. «Espectaculars», segons The World’s 50 Best Bars, la llista en la qual ha aparegut ja cinc anys consecutius (el 2021 va ser tercer) i que aquest 2022 ha coronat pujant a dalt de tot.

En aquesta elegantíssima barra amb plafons de fusta corbats preparen meravelles com el Supercool Martini, per al qual creen un iceberg al got abans de crear un Martini personalitzat, i el sorprenent i triomfant On Fire, elaborat amb whisky, vi Jerez, llet fumada i, al seu interior, un tros de moniato al forn.


Sips

En tercer lloc apareix Sips (Muntaner, 108), un establiment que, pocs mesos després d’obrir, l’any passat, es va col·locar al lloc 37è. El dirigeixen «pesos pesants de la indústria», en paraules de The World’s 50 Best Bars, com Simone Caporale i Marc Álvarez. El català va ser durant set anys el responsable de la cocteleria dels restaurants d’El Barri Adrià i l’italià va aconseguir la fita de mantenir Artesian Bar (Londres) durant quatre anys consecutius (2012-15) a dalt de tot de la llista els millors bars del món.

Decoració fosca sense cap barra protagonista («entenem Sips com un lloc social, no hi ha divisió física entre públic i cambrers i l’espai és diàfan i acollidor», diu Álvarez), cura extrema pel detall a cada còctel i una cristalleria molt treballada i específica per a cada creació (firmada pels artesans del vidre Ferran Collado i José Piñero) fan d’aquest local, un dels imprescindibles de la ciutat. Val la pena demanar un Sips Espresso Martini, ja un clàssic de la casa, que destaca per la seva generosa cullerada de crema acabada de batre que s’eleva sobre el vas.


Two Schmucks

Notícies relacionades

Two Schmucks, setena en la classificació d’aquest any, és una cocteleria especial. Se suposa que ser en una de les artèries més animades del Raval marca molt. És al carrer de Joaquín Costa, 52. També viu al barri l’amo, Moe Aljaff, que amb el seu llavors soci, AJ White, van donar forma, literalment parlant, al local. Per això és un bar de copes més aviat canalla que el lloc al qual anirien senyors de vint-i-un botó per prendre un dry martini durant un ‘afterwork’. Aquí veuràs vambes penjades sobre bigues d’acer i paraulotes als cartells de les parets.

Però no s’ha de deixar enganyar perquè l’originalitat dels còctels que elaboren i la professionalitat de l’equip que els serveix són molt ‘top’ (bravo per les ‘bartenders’ franceses , Pom Modeste i Juliette Larrouy). Així que, sí a la «irreverència» de Two Schmucks i sí també als seus glops, i a la seva barra de vins i ‘delikatessen’ a la part posterior, i al seu ‘happy hour’ de cervesa, ‘chupitos’ i torrades de formatge a la graella, i als seus Spaniard i Schmuck 50/50, que se serveixen amb maridatges de formatge, i als seus assequibles còctels d’aixeta que surten de «barri còctels» (barrils, no, «barris», perquè se senten molt del Raval).