Festa gran

Així serà la gala de la guia Michelin 2024 a Barcelona

La presentació de la nova edició de la ‘bíblia’ gastronòmica se celebrarà el 28 de novembre després de diversos actes per la ciutat

Així serà la gala de la guia Michelin 2024 a Barcelona

Ferran Imedio

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

No fa tants anys, la presentació de la guia Michelin era molt discreta. Un comunicat de premsa i poc més. Tampoc tenia ressò mediàtic. Però les coses han canviat i la gastronomia és un motiu d’interès indiscutible. I ara la guia es presenta amb tota la pompa en una gala multitudinària que es retransmet via ‘streaming’ a tothom. Aquest any toca fer-la a Barcelona, a l’Auditori del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al Fòrum. Serà el 28 de novembre.

I, per presentar la gala, aquest matí s’ha dut a terme un acte al mercat de Sants en el qual no han faltat alguns dels cuiners més excel·lents de Barcelona, una alfombra vermella i un parell de pantalles XXL. Hi ha hagut fins i tot públic –improvisat, això sí–: els vianants que passaven per allà. En definitiva, gairebé una gala per explicar els detalls del que passarà a la gala del 28 i també el que anirà passant fins aleshores a la ciutat, perquè Michelin ha comptat amb la complicitat de l’Ajuntament de Barcelona i de Turisme de Barcelona per portar a terme iniciatives de caràcter gastronòmic i popular.

Andreu Buenafuente, el presentador

Anem a la festa del 28. Serà presentada per Andreu Buenafuente i s’avançarà una hora respecte a l’horari habitual: passarà a ser a les 19.30. Atès que en anys anteriors es va fer eterna (molts xefs volen agrair les distincions que reben, com si fossin els Oscars), aquesta hora d’antelació permet donar sopar als centenars de convidats sense tanta nocturnitat.

Perquè aquest és un altre dels reclams de la presentació de la guia: el sopar de gala. L’estan coordinant, des de fa gairebé un mes, els ‘triestrellats’ Jordi Cruz (Àbac), Paolo Casagrande (Lasarte) i Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres). «Tenim ganes de fer-ho bé, nervis, tensió positiva. Serà un menú molt divers que reflecteix la gastronomia d’aquesta ciutat. Ho donarem tot perquè sigui una nit inoblidable», ha promès, il·lusionat, Cruz. El seu col·lega italià ha assegurat que la gala «marcarà un abans i un després», i els bessons, que la festa serà «la porta que obrirà tot el que ve després».

Un debat i nou ‘show cookings’

Notícies relacionades

Més enllà de la gala, les activitats. Michelin ha preparat un debat a l’auditori de la Pedrera, el dia 13, titulat ‘El vi és gastronomia’, en el qual participaran experts en el tema per reivindicar el paper d’aquesta beguda en la restauració. També ha posat en marxa la campanya BCN ADN Excel·lència, que pretén convertir-se en viral. Els xefs citaran persones de qualsevol àmbit que creuen que són exemple de l’excel·lència que ofereix Barcelona, i aquests al seu torn hauran de recollir el guant i fer el mateix. El públic general també podrà participar aportant noms, coneguts o anònims. Una manera de crear la ‘cadena’ de l’ADN que identifica l’excel·lència de Barcelona.

Al caliu de la gala del 28, l’ajuntament ha preparat nou ‘show cookings’ amb destacats cuiners. Es faran als mercats de Barcelona. Obriran el foc els germans Torres aquest divendres a la tarda al Mercat de Mercats. Les sessions es podran seguir de manera presencial o via ‘streaming’ a través de showcookings.visitbarcelona.com.