No pararàs de salivar

Passeig de Gourmets 2023 a Barcelona: dates, activitats i restaurants que hi participen

El festival gastronòmic pren el passeig de Gràcia del 9 al 19 de març amb nombroses propostes

Passeig de Gourmets 2023 a Barcelona: dates, activitats i restaurants que hi participen

El Periódico

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El festival Passeig de Gourmets encén els seus fogons a partir d’aquest dijous, 9 de març, i es mantindran encesos fins al 19 de març. En total, 10 dies per descobrir les propostes dels 21 restaurants que hi participen a través de les diferents activitats: entrepans d’autor, ruta de platets, menús gurmets, sopars temàtics i experiències.

Des de Jardinets de Gràcia i fins a la plaça de Catalunya, Passeig de Gourmets proposa recórrer l’avinguda i els carrers adjacents i descobrir els diferents estils gastronòmics dels xefs que cuinen a la zona. No en va, el passeig de Gràcia és la via amb més estrelles Michelin d’Espanya, amb set: tres a Lasarte (Hotel Monument), dues a Moments (Hotel Mandarin Oriental) i una a Aleia (Hotel Casa Fuster) i a Oria (Hotel Monument).

Entrepans d’autor

La novetat d’aquesta edició de Passeig de Gourmets. Es poden provar el d’ostres cruixents i llardó confitat amb maionesa de ‘sriracha’ (el serveixen a Somni, a l’Hotel The One Barcelona); el Bokata Martintxo by Martín Berasategui de Verbena Terrace (Hotel Monument), elaborat amb filet de vaca gallega i crema de sardineta, amb patates rústiques amb maionesa de mostassa i llima; el brioix de vedella marinada en ‘ponzu’, maionesa ‘umami’ i ceba japonesa (Solomillo); el biquini trufat amb pernil ibèric i formatge brie (Hotel Alma Barcelona); el ‘soft shell crab roll’ amb salsa ‘thai’ de tamarinde, papaia i ceba adobada (La Terraza del Claris, a l’Hotel Claris), i el de botifarra de Calaf fumada amb formatge Puigpedrós i escalivada (Lomo Bajo). Costen a partir de 9 € i sempre se serveixen amb una beguda.

Ruta de platets

Els platets, de format superior a una tapa, es poden disfrutar, sense reserva prèvia, junt amb una Estrella Damm, una copa de cava o una Coca-Cola per 10 €. Són propostes adaptades al producte de temporada i de mercat. A més, en aquesta edició i per primera vegada, n’hi ha un de dolç que agradarà als més llaminers. Aquests són els restaurants i els platets que s’oferiran a Passeig de Gourmets:

  • Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster): fricandó modernista de carn de vedella cuinada a baixa temperatura amb salsa de vermut de Reus, taronja, carbassa, pèsols i pebrots vermells.

  • Sintonia: croquetes negres de calamar amb toc picant i allioli de julivert.

  • The Bistrot (Santa Eulàlia): cassoleta de mongetes d’esgranar amb col i botifarra negra.

  • H10 Casa Melindrosa: daus de tonyina vermella amb ‘demiglas’ cítrica, cremós de pastanaga i maionesa picant.

  • Somni (Hotel The One Barcelona): caneló d’ensalada russa amb tàrtar de gamba vermella de costa.

  • Solomillo: vaca vella a baixa temperatura, puré de moniato i reducció de carinyena.

  • El Bar del Majestic (Hotel Majestic): pastís de xocolata i avellanes Jean-Marie Hiblot, pastís Majestic.

  • Os-Kuro (Hotel Claris): ‘tsukemono’ de seitó.

  • Blanc (Hotel Mandarin Oriental): ‘royal’ de ‘foie’ i albergínia escalivada.

  • El Nacional: ‘ajoblanco’ amb llagostins i maduixes.

  • Virens (Hotel Almanac): ‘capipota’, guisat de melós de porc i vedella amb cigrons.

  • Belbo Terrenal: ‘cronut’ de ‘tajine’ de xai i caviar cítric.

Menús gurmets

Els més sibarites podran disfrutar, amb reserva prèvia, de menús pensats per a l’ocasió a 10 restaurants de primer nivell. Costen 55 € amb beguda inclosa (es pot elegir entre cervesa Estrella Damm, copa de cava o Royal Bliss) o, si es vol fer més especial l’experiència, amb la D.O. Cava i per 70 € en total, es pot harmonitzar aquest menú amb caves seleccionats per a cada un dels plats.

Els menús gurmets s’ofereixen en aquests 10 restaurants:

  • Sintonia

  • Mr Porter Barcelona

  • Somni (Hotel The One Barcelona)

  • Solomillo

  • Solc (Hotel Majestic)

  • La Terraza del Claris (Hotel Claris)

  • Lomo Alto

  • Blanc (Hotel Mandarin Oriental)

  • Virens (Hotel Almanac)

  • Belbo Fasto

Sopars temàtics

Es podran viure nits molt especials que només tindran lloc una vegada. La tòfona pren en aquesta activitat de Passeig de Gourmets un paper protagonista a dos restaurants: al restaurant Solc (Hotel Majestic), el 9 de març, amb un menú degustació inspirat en aquest fong preuat. I, a continuació, el 14 i 15 de març, a Solomillo, faran un viatge a cavall d’aquest selecte tall de carn i la tòfona.

Per la seva part, amb el biestrellat Moments (Mandarin Oriental, Barcelona), oferirà, el 15 de març, Les Dîners de Gala, un menú degustació amb maridatge propi .

Notícies relacionades

I el 17 de març, al restaurant Sintonia, el menú cobrarà ritme propi al so de música en viu amb els millors ‘hits’ dels anys vuitanta.

Experiències

A Passeig de Gourmets no només es tracta de menjar, sinó també d’aprendre. I per això hi ha programades activitats (anomenades Experiències) com ara tallers per aprendre a elaborar ‘kombucha’ (Virens, 9 de març, de 18.00 a 19.00 hores, 25 €), tastos de sake (Os-Kuro, 17 i 18 de març, de 17.00 a 18.00 hores, 18 €), classes de cocteleria (Hotel The One Barcelona, 15 de març, de 16.30 hores, 24 €) i, fins i tot, una hora i mitja fent una recepta que t’ensenya en persona Nandu Jubany (Hotel Majestic, 15 de març, de 19.00 a 20.30 hores, 40 €).