No pararàs de salivar
Passeig de Gourmets 2023 a Barcelona: dates, activitats i restaurants que hi participen
El festival gastronòmic pren el passeig de Gràcia del 9 al 19 de març amb nombroses propostes

El festival Passeig de Gourmets encén els seus fogons a partir d’aquest dijous, 9 de març, i es mantindran encesos fins al 19 de març. En total, 10 dies per descobrir les propostes dels 21 restaurants que hi participen a través de les diferents activitats: entrepans d’autor, ruta de platets, menús gurmets, sopars temàtics i experiències.
Des de Jardinets de Gràcia i fins a la plaça de Catalunya, Passeig de Gourmets proposa recórrer l’avinguda i els carrers adjacents i descobrir els diferents estils gastronòmics dels xefs que cuinen a la zona. No en va, el passeig de Gràcia és la via amb més estrelles Michelin d’Espanya, amb set: tres a Lasarte (Hotel Monument), dues a Moments (Hotel Mandarin Oriental) i una a Aleia (Hotel Casa Fuster) i a Oria (Hotel Monument).
Entrepans d’autor
La novetat d’aquesta edició de Passeig de Gourmets. Es poden provar el d’ostres cruixents i llardó confitat amb maionesa de ‘sriracha’ (el serveixen a Somni, a l’Hotel The One Barcelona); el Bokata Martintxo by Martín Berasategui de Verbena Terrace (Hotel Monument), elaborat amb filet de vaca gallega i crema de sardineta, amb patates rústiques amb maionesa de mostassa i llima; el brioix de vedella marinada en ‘ponzu’, maionesa ‘umami’ i ceba japonesa (Solomillo); el biquini trufat amb pernil ibèric i formatge brie (Hotel Alma Barcelona); el ‘soft shell crab roll’ amb salsa ‘thai’ de tamarinde, papaia i ceba adobada (La Terraza del Claris, a l’Hotel Claris), i el de botifarra de Calaf fumada amb formatge Puigpedrós i escalivada (Lomo Bajo). Costen a partir de 9 € i sempre se serveixen amb una beguda.
Ruta de platets
Els platets, de format superior a una tapa, es poden disfrutar, sense reserva prèvia, junt amb una Estrella Damm, una copa de cava o una Coca-Cola per 10 €. Són propostes adaptades al producte de temporada i de mercat. A més, en aquesta edició i per primera vegada, n’hi ha un de dolç que agradarà als més llaminers. Aquests són els restaurants i els platets que s’oferiran a Passeig de Gourmets:
Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster): fricandó modernista de carn de vedella cuinada a baixa temperatura amb salsa de vermut de Reus, taronja, carbassa, pèsols i pebrots vermells.
Sintonia: croquetes negres de calamar amb toc picant i allioli de julivert.
The Bistrot (Santa Eulàlia): cassoleta de mongetes d’esgranar amb col i botifarra negra.
H10 Casa Melindrosa: daus de tonyina vermella amb ‘demiglas’ cítrica, cremós de pastanaga i maionesa picant.
Somni (Hotel The One Barcelona): caneló d’ensalada russa amb tàrtar de gamba vermella de costa.
Solomillo: vaca vella a baixa temperatura, puré de moniato i reducció de carinyena.
El Bar del Majestic (Hotel Majestic): pastís de xocolata i avellanes Jean-Marie Hiblot, pastís Majestic.
Os-Kuro (Hotel Claris): ‘tsukemono’ de seitó.
Blanc (Hotel Mandarin Oriental): ‘royal’ de ‘foie’ i albergínia escalivada.
El Nacional: ‘ajoblanco’ amb llagostins i maduixes.
Virens (Hotel Almanac): ‘capipota’, guisat de melós de porc i vedella amb cigrons.
Belbo Terrenal: ‘cronut’ de ‘tajine’ de xai i caviar cítric.
Menús gurmets
Els més sibarites podran disfrutar, amb reserva prèvia, de menús pensats per a l’ocasió a 10 restaurants de primer nivell. Costen 55 € amb beguda inclosa (es pot elegir entre cervesa Estrella Damm, copa de cava o Royal Bliss) o, si es vol fer més especial l’experiència, amb la D.O. Cava i per 70 € en total, es pot harmonitzar aquest menú amb caves seleccionats per a cada un dels plats.
Els menús gurmets s’ofereixen en aquests 10 restaurants:
Sintonia
Mr Porter Barcelona
Somni (Hotel The One Barcelona)
Solomillo
Solc (Hotel Majestic)
La Terraza del Claris (Hotel Claris)
Lomo Alto
Blanc (Hotel Mandarin Oriental)
Virens (Hotel Almanac)
Belbo Fasto
Sopars temàtics
Es podran viure nits molt especials que només tindran lloc una vegada. La tòfona pren en aquesta activitat de Passeig de Gourmets un paper protagonista a dos restaurants: al restaurant Solc (Hotel Majestic), el 9 de març, amb un menú degustació inspirat en aquest fong preuat. I, a continuació, el 14 i 15 de març, a Solomillo, faran un viatge a cavall d’aquest selecte tall de carn i la tòfona.
Per la seva part, amb el biestrellat Moments (Mandarin Oriental, Barcelona), oferirà, el 15 de març, Les Dîners de Gala, un menú degustació amb maridatge propi .
I el 17 de març, al restaurant Sintonia, el menú cobrarà ritme propi al so de música en viu amb els millors ‘hits’ dels anys vuitanta.
Experiències
A Passeig de Gourmets no només es tracta de menjar, sinó també d’aprendre. I per això hi ha programades activitats (anomenades Experiències) com ara tallers per aprendre a elaborar ‘kombucha’ (Virens, 9 de març, de 18.00 a 19.00 hores, 25 €), tastos de sake (Os-Kuro, 17 i 18 de març, de 17.00 a 18.00 hores, 18 €), classes de cocteleria (Hotel The One Barcelona, 15 de març, de 16.30 hores, 24 €) i, fins i tot, una hora i mitja fent una recepta que t’ensenya en persona Nandu Jubany (Hotel Majestic, 15 de març, de 19.00 a 20.30 hores, 40 €).
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Cuiners Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Interior combatrà el frau en els canvis de sexe en els Bombers