Per a gurmets

L’agenda de març: no et perdis aquestes tres mogudes gastronòmiques

  • Un festival dedicat a les garotes, un altre de protagonitzat pels restaurants del passeig de Gràcia i unes jornades dedicades als productes marins

L’agenda de març: no et perdis aquestes tres mogudes gastronòmiques

Joan Diví

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si ets gurmet i tens ganes de marxa, aquest és el teu article. Aquí tens diverses activitats gastronòmiques que se celebren aquest mes de març i que no et pots perdre: un festival dedicat a les garotes, un altre de protagonitzat pels restaurants del passeig de Gràcia i unes jornades dedicades als productes marins.

¿Tens l’agenda i el pitet preparats? A continuació hi ha les propostes:

Garoinada (Palafrugell i voltants, fins al 31 de març)

Els amants de les garotes ja saben que han d’apuntar a l’agenda la Garoinada 2023, un festival gastronòmic en el qual participen 14 restaurants i sis hotels de Palafrugell i voltants (Calella, Llafranc i Tamariu). Fins al 31 de març, els restaurants ofereixen un menú que consisteix en un entrant de garotes, un primer plat per triar entre catxoflino o un altre de la casa, postres de cremat, aigua, vi i cafè. A més, aquests menús, que costen entre 50 i 60 €, estan maridats amb vins del celler empordanès Espelt. A més, s’ofereixen diferents fórmules per disfrutar de la garoinada a Palafrugell, tant entre setmana com en cap de setmana. Tota inclouen menú i/o allotjament en algun dels hotels, i es complementen amb una activitat per elegir entre una sortida amb barco d’època o una excursió de senderisme personalitzada per conèixer l’entorn amb un expert del territori. Els preus oscil·len entre els 80 i els 150 €.


Passeig de Gourmets (Barcelona, del 9 al 19 de març)

Notícies relacionades

El festival gastronòmic Passeig de Gourmets celebrarà la seva sisena edició amb una apetitosa novetat: els entrepans d’autor. Aquest nou format s’incorpora a les activitats més populars, com la ruta de platets per 10 € amb beguda inclosa (hi ha 12 establiments), els menús gurmet per 55 € (amb una beguda) o 70 € (amb maridatge de caves) en una desena de restaurants, els sopars temàtics que tenen lloc una nit en concret (inspirades en la música dels 80, a la carn de filet i la trufa, als sopars de Gala, la dona de Dalí...) i les experiències com tallers per aprendre a elaborar un steak tartar o per conèixer el món dels sakes. Entre els restaurants participants hi ha Virens, Moments, Lomo Alto, Solomillo...


GastroMar (l’Ampolla, del 12 al 14 de març)

L’Ampolla acollirà la tercera edició de GastroMar, les jornades professionals gastronòmiques i científiques dedicades als productes del mar, la sostenibilitat, la cuina marinera, la pesca i els productes de les Terres de l’Ebre. Serà una de les edicions amb més xefs amb estrella Michelin i altres reconeixements internacionals, però també una de les més didàctiques –i científiques– de totes. Joan Roca (El Celler de Can Roca), Jeroni Castell (Les Moles), Paco Pérez (Miramar), Joel Castanyé (La Boscana), Nicolás de la Vega i Francesc Beltri (Slow & Low), Joseba Cruz (Le Clandestin), Joan Capilla (Algadir del Delta), Xavier Pellicer (Xavier Pellicer), Carlota Claver (La Gormanda) i Silvia Anglada (Es Tast de Na Silvia) i Oriol Balaguer (Oriol Balaguer) participen en la trobada amb demostracions culinàries, igual que diverses dones la professió de les quals està relacionada amb el mar: pescadores, armadores, biòlogues, oceanògrafes...