Trobades saboroses

Cinc cites gastronòmiques a Barcelona que no et pots perdre al maig

  • Vermut & Soul Festival i BCN en las Alturas s’afegeixen a una agenda que també protagonitzen Passeig de Gràcia, Passeig de Gourmets; Biergarten Poble Espanyol, i L’Arqueotapa

Cinc cites gastronòmiques a Barcelona que no et pots perdre al maig
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Si t’avorreixes, és perquè vols. No serà per l’oferta d’oci que hi ha a la ciutat... En l’apartat gastronòmic, les trobades se succeeixen a la velocitat que et menges una croqueta de les bones. Aquesta és la nostra selecció de cites gastronòmiques a Barcelona que no et pots perdre al maig.


Vermut & Soul Festival (del 6 al 8 de maig)

El Port Olímpic acull aquesta trobada en la qual estaran representades nombroses i reconegudes marques de vermuts (Bandarra, Dos Dioses, Perucchi, St. Petroni, etc.), i se serviran aperitius, vins, caves, cerveses, i tapes, i es tocarà música en directe. Un menú ben complet que té diversos extres: Las Vermudas, la millor vermuteria de Barcelona del 2020, oferirà un taller sobre com preparar un vermut; un passeig a bord el catamarà ‘Orsom’ durant una hora i mitja, amb el blues com a banda sonora, i una ruta de braves amb @bravasbarcelona, amb quatre degustacions per a dues persones i dues begudes. L’entrada general costa 3,5 €; la ruta de braves, 20 €; el passeig en catamarà, 20 € (inclou entrada i vermut en alta mar amb música en directe), i el taller de tast i preparació de vermut, 26 € (inclou entrada general i taller).


BCN en las Alturas (del 6 al 8 de maig)

Aquesta trobada a la Torre Bellesguard, una de les obres menys conegudes de Gaudí, reuneix 57 firmes especialitzades en moda (per a dona, home i criatures), bijuteria, decoració, accessoris artesanals, cosmètica vegana, peces de disseny, música en directe... i una oferta interessant gastronòmica: productes gurmet i de quilòmetre 0 i ‘foodtrucks’ com els de Lata-Barra (conserves d’autor), La Picola de Sandro (’panini’ italians i ‘snacks’ de pasta farcida), La fábrica (empanadilles argentines) i Amalias Portuguese (cafè i dolços), a més de cerveses, vins i gintònics.

L’entrada costa 5 € i inclou una beguda (menors de 12 anys, gratis).


Passeig de Gràcia, Passeig de Gourmets (fins al 8 de maig)

El festival gastronòmic de Passeig de Gràcia, Passeig de Gourmets torna del 28 d’abril al 8 de maig en la seva quarta edició. Es tracta d’una cita que reivindica el talent culinari de tots els xefs de la zona amb aquest festival que se celebra ja des del 2018. Com cada any, hi haurà ruta de platets (podràs degustar diferents platets elaborats pels diferents restaurants del passeig a un preu popular i amb beguda inclosa), menús degustació a preus especials, menús a quatre mans de xefs de renom mundial i ‘showcookings’. Hi participen establiments com l’Hotel Almanac (restaurant Virens), l’Hotel Majestic (El Bar del Majestic i Solc), el Mandarin Oriental (Banker’s Bar i Blanc), el Monument Hotel (Hall0 Cocktail Bar i Oria), The Bistrot (Santa Eulàlia), etc.


Biergarten Poble Espanyol (del 6 al 8 de maig)

Del 29 d’abril a l’1 de maig i del 6 al 8 de maig, el Poble Espanyol es convertirà en un ‘biergarten’ a l’estil berlinèsCervesa i gastronomia es combinaran amb tallersdegustacionsmúsica en directe i ‘dj’ en una edició de la San Miguel Biergarten més urbana i actual que les vuit anteriors. Els assistents podran elegir entre 20 varietats de cervesa i especialitats alemanyes de menjar: frànkfurts, ‘bratwursts’, ‘pikantwursts’, garró, amanida ‘kartoffel’, etc., així com opcions veganes i propostes per als més petits. L’accés a la Biergarten requereix la compra prèvia d’algun dels menús disponibles (cerveser, frànkfurt, garró, vegà, infantil) a www.poble-espanyol.com o a www.biergartenbcn.com, i inclou la visita a tot el Poble Espanyol.


L’Arqueotapa (fins al 22 de maig)

L’Arqueotapa és un esdeveniment cultural i gastronòmic creat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i el projecte cultural Menja’t Montjuïc, una associació sense ànim de lucre que sota l’eslògan ‘Bar i muntanya’ connecta el Poble-sec amb diversos agents dinamitzadors del barri. En concret, L’Arqueotapa presenta 20 interpretacions en forma de tapa que ofereixen 20 restaurants del barri, inspirades en l’exposició «Naufragis. Història submergida», que es pot visitar al Museu d’Arqueologia de Catalunya

Notícies relacionades

L’exposició no només proposa un viatge al fons marí i descobrir la riquesa del patrimoni subaquàtic de Catalunya, sinó que ha facilitat una valuosa informació als restauradors participants per traslladar al comensal la vida marinera de fa segles en un sol mos, el que es menjava en un barco durant les seves llargues travessies. 

L’Arqueotapa es podrà disfrutar fins al 22 de maig i es podran provar les tapes que aquests 20 restauradors han creat i que han incorporat en la seva oferta gastronòmica durant les tres setmanes de vigència: Bagaría, Testa de Vins, La Chana, Tartas del Norte, Sec Brunch, Malevo, Koska Taverna, La Cañada, Casa Xica, Carmesí, Zaza-Cuina i Vi, Bodega La Tieta, El Patán, Tast, Bodega Saltó, El Carro Gros, Petit Montjuïc, Sasha Bar, Denassus i Palo Cortao.