Agenda gurmet

Quatre propostes gastro per a aquests dies: entre els calçots i els menús de l’Any Nou xinès

  • Ja ha arribat la temporada de la ceba tendra, i alguns restaurants s’apunten a cuinar-la al mateix temps que d’altres ja estan celebrant (o a punt de celebrar) l’arribada de l’Any del Tigre. ¿Quin pla et mola més?

Quatre propostes gastro per a aquests dies: entre els calçots i els menús de l’Any Nou xinès

Ferran Imedio

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

L’agenda gastronòmica dels restaurants sempre és viva perquè les excuses per celebrar qualsevol motiu són infinites. I aquests dies n’hi ha dos que són un gran reclam per als gurmets: ha començat la temporada de calçots i el dia 1 de febrer arriba l’Any Nou xinès. Aquestes són les propostes de quatre restaurants per als dos reclams.

Plats amb calçots per menjar a peu de platja

La temporada del calçot ja ha començat i, com cada any, Xiroi i el renovat Platja Ca la Nuri, tots dos del Grup Ca la Nuri, l’oferiran fins a mitjans de març en les suggerències del dia. A Xiroi ja serveixen amb aquest ingredient una ‘focaccia’ amb formatge brie, pernil ibèric i calçots escalivats (10,90 €), una bomba picant de pop i ‘alçot (4,70), un calamar farcit de botifarra del perol i calçots (13,50) i un arròs melós de botifarra negra i pollastre amb calçots i romesco (23,30).

Xiroi. Passeig Marítim de la Nova Icària, 38.

A Platja Ca la Nuri, que lluu una decoració més càlida i contemporània, a partir d’aquest dissabte dia 29 tindran disponible una amanida tèbia de calçots en tempura, formatge Serrat i romesco de prunes (11,20), uns calamars a la planxa amb ou ferrat, calçots i ametlles torrades (13,50), unes croquetes de calçots (9,90) i dos arrossos, un cremós de calçots i melós de vedella (22,70) i un de sec de brandada de bacallà, calçots i romesco tradicional (21,90).

Platja Ca la Nuri. Passeig Marítim de la Barceloneta, 55 (a l’altura de l’Hospital del Mar).


Dos menús per a l’Any Nou xinès

L’Any Nou xinès arribarà l’1 de febrer i, per celebrar-ho, Boa-Bao s’ha avançat uns dies i ja serveix un menú festiu, disponible fins al 6 de febrer: ‘jiaozi’ (‘dumplings’) farcits de porc i cibulet xinès (5 peces, 9,5 €), ‘bao’ obert amb carn de porc o Heura (7,75 o 7,50), llobarro fregit amb salsa ‘douchi’ (19,50) i ‘jian dui’ cobert amb pa d’or (7,50). Si el teu fort no és el menjar xinès, no hi ha cap problema: Boa-Bao dedica, fins a inicis d’abril, diversos plats a la gastronomia coreana.

Boa-Bao. Plaça del doctor Letamendi, 1.

Notícies relacionades

Si vols esperar al dia 1, China Crown ha creat un menú degustació que estarà disponible durant les dues primeres setmanes de febrer. Inclourà els plats més destacats i tradicionals dels àpats d’Any Nou celebrats a la Xina imperial, com el tàrtar de trufa negra o el peix fumat. En aquesta proposta destaquen també els fideus amb tres gambetes i oli de ceba tendra i, per als amants de la carn, el plat de porc estofat amb ou de colomí al vi Laojiu. Tot això en un entorn senyorial com és Casa Calvet. Costa 65 €.

China Crown. Casp, 48.