Distincions dolces

Les pastisseries Ferrer Xocolata, Origen Bean To Bar i Canal, premis Fava d’Or de Cacau

  • El jurat destaca aquests tres obradors, respectivament, en les categories de valor històric, innovació i producte singular

  • La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts reconeix el treball de mig centenar d’establiments de Catalunya

Les pastisseries Ferrer Xocolata, Origen Bean To Bar i Canal, premis Fava d’Or de Cacau
Les pastisseries Ferrer Xocolata, Origen Bean To Bar i Canal, premis Fava d’Or de Cacau

/

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha distingit les 50 millors pastisseries de Catalunya amb els guardons Fava de Cacau. Entre els premis especials, les Faves d’Or de Cacau, destaquen els entregats a la pastisseria de Girona Ferrer Xocolata (valor històric), a la de Lleida Origen Bean To Bar (innovació) i a la de Barcelona Canal (producte singular, pels seus coneguts pastissos d’homenatge).

Aquesta tercera edició dels premis ha servit per tancar la Mostra, que ha ofert 12 sessions de cuina en directe a Sant Vicenç dels Horts el cap de setmana passat. Han sigut unes jornades dirigides a públic no professional i organitzades per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i per Eugeni Muñoz, pastisser de la localitat i director creatiu de la trobada.

«Els guardons tenen l’aval del sector i reconeixen de manera objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya», ha explicat l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, que destaca que l’objectiu d’aquests premis és «posar en relleu l’ofici i la feina de tots els artesans i artesanes que dia a dia obren el seu negoci per oferir els millors productes».

Un jurat independent

Notícies relacionades

El jurat dels guardons Fava de Cacau està coordinat pel mestre pastisser Marc Balaguer en col·laboració amb altres experts en pastisseria i cuina com ara professors, periodistes gastronòmics i pastissers sense obrador propi. Balaguer va ser campió d’Espanya de Pastisseria el 2015 i subcampió del món de Gelateria el 2018.

El jurat ha avaluat criteris professionals com ara l’exposició del producte, el servei d’atenció al públic, la varietat dels productes exposats, l’originalitat, el local i la degustació. Així mateix, s’han entregat set Faves d’Or més a la millor pastisseria de cada zona, que s’afegeixen a les tres especials entregades a Ferrer Xocolata, Origen Bean To Bar i Canal:

  • Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre: Cal Jan

  • Catalunya Central: El Cigne

  • Zona Pirineu: Gil

  • Zona Barcelona i comarques de Barcelona: Hoffman

  • Zona Penedès-Garraf: Targarona

  • Zona Gironès: Tornés

  • Zona Ponent: Tugues