Agenda gurmet

Platets en un entorn gaudinià, una ‘settimana’ per homenatjar la pasta i una ruta gastro amb rom

El ‘market’ Eat Gaudí acull, del 19 al 21 de novembre, ‘food truck’ i tastos a la Torre Bellesguard

La Settimana della Cucina Italiana se celebra del 22 de novembre al 5 de desembre en 21 restaurants de Barcelona

La ruta ‘Brugal 1888: el rom gastronòmic’ reuneix fins al desembre 15 restaurants que mariden plats amb còctels amb el destil·lat

Platets en un entorn gaudinià, una ‘settimana’ per homenatjar la pasta i una ruta gastro amb rom

Alex Froloff

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

L’agenda gurmet dels pròxims dies és intensa. Hi ha moltes coses per fer, i molt interessants. Són aquestes.

Del 19 al 21 de novembre se celebrarà la tercera edició de l’Eat Gaudí, l’únic ‘market’ gastronòmic que s’organitza en una obra d’Antoni Gaudí, la Torre Bellesguard. Estands, ‘food truck’ i tastos que apadrina Alain Guiard, xef i propietari de Gourmand & Guiard, Santa Burg i La Mundana, així com assessor de les propostes gastronòmiques dels hotels Neri i Wittmore.

Entre d’altres, hi seran presents Divina Croqueta, Les Creps Bretones, Cafe Chrome, Yon Wang, Hula Poke Food, Cafe Racer Food Truck, La Capital, El Socarraet, Real Nata, Pastisseria Pepi Ulldemolins, La Mar Bakes i Franuí.

Es reservarà una part del recinte als més petits amb una activitat infantil de decoració de galetes ‘fondant’, hi haurà música en directe, com la del trio de música folk River Omelet dissabte 20 de novembre a les 17.30 hores, i la possibilitat de visitar la Torre Bellesguard, l’obra més desconeguda i amb més història de Gaudí, durant tot l’horari d’obertura, a un preu especial de 10 euros.

La versatilitat de la pasta

Del 22 de novembre al 5 de desembre, 21 restaurants participen en la La Settimana della Cucina Italiana per rendir homenatge a la pasta. Serviran plats amb pasta de Le Marche, regió reconeguda per les empreses artesanals d’aquest producte. Els participants són: Xemei, Bacaro, Galù, Raffaelli, Le Romane, Le Cucine Mandarosso, Menudo Bar, Tapas 2254, Fastuc, Contracorrent, Malumore, Il Birrino, Massimo, L’Osteria del Contadino, Punta, Can Sardi, Locanda della Nonna Flo, Leccabaffi, Zaza Cuina i Vi, Agreste i Gravin.

Els plats ofereixen un ampli espectre de la versatilitat de la pasta i de les cuines regionals que representen. Des dels ‘tubetti rigati’ i ‘fagioli’ Lamon amb ‘radicchio’ de Treviso i balsàmic de Xemei (Vèneto) als ‘mezze maniche’ al forn amb ‘porchetta’, ‘porcini’ i trufa de Contracorrent (Sicília), passant pels ‘spaguettone alla Nerano’ de Menudo Bar (Campània), els ‘maccheroncini’ amb cigrons i bacallà de Le Cucine Mandarosso (Campània) o els ‘mezze maniche rigate’ amb formatge d’ovella, pebre negre i garotes d’Agreste.

Un total de 18 formats de pasta hi seran presents, molts dels quals, desconeguts o poc coneguts com els ‘bucatini’ (que Tapas 2254 elabora amb tonyina i pistatxo de Bronte DOP), el ‘pacchero’ elaborat amb el gra antic Senatore Capelli (que Leccabaffi presenta amb pesto de castanyes i formatge Taleggio), els ‘gobetti’ de Campofilone (amb pedrers i galta de porc estofada segons Zaza Cuina i Vi), els ‘casarecce’ (que Punta ofereix ‘alla genovese’) o els ‘maccheroncini’ de Campofilone (que Il Birrino presenta en la seva recepta clàssica ‘marchigiana’: amb ‘ragoût’).

Plats i còctels

D’altra banda, 15 locals de Barcelona participen fins a final d’any en la ruta ‘Brugal 1888: el rom gastronòmic’, en què mariden els seus plats amb còctels amb aquest rom.

Notícies relacionades

Els locals són: Bar Veraz, Hotel Arts, Paradiso, Galileu, JOK, Especiarium, Le Motif, Durango Diner, Darvaza, La Confiteria, Morro Chico Taverna, Mona, Balius, Alambí, Milano Jazz Club, Kyoudai 33 i Casa Blava.

A Girona, hi participen els locals Nykteris i Cua de Gall.