Fogons en comptes de pissarres

La Rambla és una classe de cuina

  • Carles Abellan inaugura, amb els seus trucs per fer un suquet de gambes, l’agenda de demostracions culinàries i tallers gratuïts que se celebren a l’Aula de Tast del Tast a la Rambla

La Rambla és una classe de cuina

Elisenda POns

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A la Rambla s’hi va a passejar i, aquests dies fins diumenge, també a menjar. Els llocs del Tast a la Rambla conviden a menjar sota l’estàtua de Colom com si calgués pujar a ‘la Niña’, ‘la Pinta’ i ‘La Santa María’ en unes hores rumb a una Amèrica encara per descobrir. Com si el món s’acabés demà, vaja. Hi ha qualitat i quantitat: platets tradicionals, d’autor, dolços...

Però compte, amics i amigues cuineres aficionades: La Rambla és també una classe de cuina. I amb xefs de prestigiosos restaurants com a professors: Carles Abellan (Tapes 24), Eugeni de Diego (A Pluma), Oriol Casals (Teòric Taverna Gastronòmica), Christian Escribà (Escribà), Miquel Antoja (Foodlona)... En comptes de pissarra, plaques d’inducció i una pantalla de televisió perquè ningú es perdi detalli.

Sense reserva prèvia

És la carpa anomenada Aula de Tast. No hi ha màster que superi això, sobretot quan l’aroma del xup-xup de les demostracions culinàries viatja més enllà de la sala. Aquest divendres han començat els ‘show cookings’, però l’agenda d’aquest espai també inclou ponències sobre aperitius, per exemple, i tastos de vi i de cerveses. Totes gratuïtes i sense reserva prèvia.

Ha obert el foc –millor dit, els fogons– Carles Abellan, el xef que va revolucionar el món de les tapes amb Comerç 24, amb el qual va obtenir una estrella Michelin, i que després de guanyar una altra pel desaparegut La Barra de Carles Abellan triomfa ara amb Tapas 24, amb locals a Barcelona, Formentera i Singapur.

Notícies relacionades

El cuiner ha fet salivar els presents amb un suquet de gambes «arregladet, senyoret, una mica pijo». «Si el fas a la teva sogra, no sé si et guanyaràs el cel, però l’herència, segur», ha dit fent broma el xef. Algun jovenet, que anava en parella, ha pres nota. Si algun dia aconsegueix fer-ho tan bé i ¡tan ràpid! com el ‘profe’ Abellan, es guanyarà el cel i l’univers sencer. En mitja hora, pimpam: vet aquí un gran plat. «Molt fàcil però molt delicat», ha resumit després d’haver donat uns quants trucs perquè triomfin gendres i nores, però també nòvios, fills, germans, mares, pares i tietes. Llàstima que per les mesures de seguretat sanitària no es pogués tastar la seva creació (l’Aula de Tast és un espai tancat).

Els secrets dels vins de Lanzarote

La d’Abellan ha sigut la primera d’una llarga i variada llista d’activitats en aquesta carpa allargada i airejada (molts han sigut els curiosos que s’han quedat mirant el ‘show cooking’ des de fora). Els secrets dels vins de Lanzarote, que és el Territori Convidat aquest any a Tast a la Rambla, i els trucs per fer un ‘carrot cake’ esponjós són un parell d’exemples del que s’anirà veient allà fins diumenge a la tarda, quan un tast de cerveses servirà de tancament (i brindis) final.