Plat popular

El restaurant Cocina Cabal (Oviedo) guanya la Millor Fabada del Món 2022

  • El segon i tercer premi han recaigut en La Gitana i La Bodega de Miguel, tots dos de Gijón

El restaurant Cocina Cabal (Oviedo) guanya la Millor Fabada del Món 2022

EP

1
Es llegeix en minuts
EFE

El restaurant Cocina Cabal d’Oviedo s’ha alçat aquest dimarts amb el primer premi de la final del concurs la Millor Fabada del Món, en la qual han competit un total de 26 establiments hotelers, cinc d’ells de fora d’Astúries.

Segons ha anunciat el jurat, després de degustar els plats elaborats durant el dia, el segon i tercer premi han recaigut en La Gitana i La Bodega de Miguel, respectivament, tots dos de Gijón, mentre que el guardó a la millor fabada de fora d’Astúries i al millor ‘compango’ han sigut atorgats a Casa Menéndez, d’Águilas (Múrcia).

26 restaurants i fondes van ser seleccionats per participar en la final del concurs la Millor Fabada del Món, en semifinals realitzades a Astúries i Madrid després d’haver tastat aquests plats en visites a locals de menjars durant dos mesos.

En aquesta edició han quedat finalistes 21 establiments d’Astúries en lloc dels 20 tradicionals perquè dos han empatat en l’últim lloc, dels quals sis han superat la fase prèvia per primera vegada.

Els restaurants asturians que optaven als guardons són: Alterna Sidrería El Rosal, Café Central, Casa Morán, Casa Pedro, Cocina Cabal, Comidas Naón, De Labra, El Gallineru, La Bodega de Miguel, La Botica, La Cantina de Villalegre, La Consistorial, La Gitana, La Llosa de Oles, La Tabernilla de Oviedo, La Vizcaína, Merendero de Covadonga, Michem, Río Astur, Sidrería Prida i Sidrería Román.

Notícies relacionades

També hi han participat els cinc establiments de fora d’Astúries classificats a Madrid en la semifinal nacional: Casa Hortensia, Casa Menéndez, Mesón Sidrería Arturo, La Taska i Taberna Asturiana Zapico.

Els guanyadors en anteriors edicions han sigut els restaurants asturians: Casa Chema (2011 y 2017), El Moreno (2012), El Llar de Viri (2013), Sidrería Bedriñana (2014), Los Pomares (2015), Vista Alegre (2016), Gaucho Fierro (2018), La Sauceda (2019), El Cruce (2020) i La Consistorial (2021).