Torró de rècord

El torró ‘més car del món’ s’elabora amb pa d’or, trufa i safrà de la Manxa

A 250 euros la tauleta de mig quilo, aquesta delikatessen es ven a ‘Casa 1880’ del numero 9 del carrer Mayor de Madrid

El torró ‘més car del món’ s’elabora amb pa d’or, trufa i safrà de la Manxa
3
Es llegeix en minuts

Amb pa d’or, trufa blanca italiana, gra del cafè indonesi Kopi Luwak i safrà de la Manxa, torrons ‘1880’ elabora unes exclusives tauletes de Xixona i Alacant que fan honor al conegut eslògan publicitari de ser el més car del món, a 250 euros la tauleta de mig quilo.

No podia ser cap altre que el popular torró fundat el 1725 per Bautista Sirvent, que compleix onze generacions d’empresaris i que des de fa dècades publicita aquest dolç típic del Nadal a base d’ametlla alacantina i mel de tarongina com «el més car del món».

La directora de màrqueting, Beatriz Sirvent, ha explicat a EFE que amb motiu de la primera celebració del dia mundial del torró, el 7 de novembre del 2021, ‘1880’ va decidir treure una selecta col·lecció sota comanda formada per tres varietats en tauletes de 500 grams a 250 euros la unitat.

En una edició limitada que es ven a la nova botiga ‘Casa 1880’ del número 9 del carrer Mayor de Madrid, una d’aquestes tres prohibitives varietats és un torró d’Alacant (dur) amb pa d’or i trufa blanca d’Alba, que es cultiva al Piemont italià i que en termes econòmics val més que el diamant pel seu altíssim valor culinari.

Sirvent ha assegurat que el sabor intens d’aquesta trufa fa un maridatge «perfecte» amb l’ametlla sencera d’Alacant, al qual se suma el pa d’or que, elaborat artesanalment en una fina làmina que es desfà a la boca, aporta «un luxe estètic a tall de marbre daurat».

El segon tipus d’aquest torró més car del món és de Xixona (tou) i compta amb l’ingredient estrella del gra del cafè indonesi de Kopi Luwak, considerat el més selecte del planeta.

Recollit després que un petit mamífer, la civeta (semblant a una mostela), l’hagi ingerit i expulsat entre els seus excrements, aquest cafè és una joia gastronòmica perquè adquireix una «acidesa equilibrada» i agafa un sabor més intens que el convencional.

Es marida amb la cremositat del torró tou de Xixona i s’empolvora per sobre de la tauleta per potenciar el sabor del cafè.

La tercera i última varietat del torró més car del món conté el cotitzadíssim safrà de la Manxa, amb Denominació d’Origen Protegida i que aporta un toc sensual gràcies al seu alt poder colorant i la seva potent i exòtica aroma, ha relatat Sirvent.

Aquests exclusius torrons neixen coincidint amb l’ambiciosa iniciativa del Consell Regulador IGP Xixona Torró d’Alacant i l’ajuntament xixonenc perquè l’ONU declari 7 de novembre ‘dia mundial del torró’, en reconeixement a un producte amb més de cinc segles d’història que es consumeix en més de mig centenar de països i molt lligat a la denominada alimentació saludable.

Aquestes noves tauletes de 250 euros es venen a la botiga del carrer Mayor de Madrid i ja s’han rebut les primeres comandes per part de clients nacionals i algun de l’estranger.

L’aposta de la companyia per obrir a Madrid té antecedent en la contínua presència des de finals del segle XIX de ‘1880’ al tradicional mercat nadalenc de la pròxima Plaza Mayor, on cada Nadal s’acudeix a la recerca de les clàssiques figuretes dels pessebres.

Dirigida per José Manuel Sirvent, ‘1880’ pertany al grup agroalimentari Confectionary Holding, també amo d’‘El Lobo’ (amb el seu lema ‘Quin bon torró’) i ‘Doña Jimena’, ‘Imperial Toledana’ i ‘Clair de Lune’ i que compta amb plantes productives a Xixona i a Alcaudete (Jaén).

Notícies relacionades

Durant el 2021, el grup preveu fabricar al voltant de 3 milions de quilograms de productes, sobretot torró tot i que també xocolates, dolços nadalencs i massapans, amb una facturació de 22 milions d’euros.

Actualment, exporten el 20 per cent dels seus productes a més de 40 països, principalment a Europa, Iberoamèrica i els Estats Units, en un any en què destaca l’estrebada del canal de venda ‘online’, que s’ha disparat el 65 per cent respecte al 2020.