Cuina senzilla

Receptes fàcils per fer al microones

  • Us ensenyem com elaborar deliciosos plats d’una manera ràpida i senzilla

Receptes fàcils per fer al microones
4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El microones té molts més usos que el d’escalfar el menjar. Tot i que molts ho desconeixen, aquest aparell ens permet també preparar elaborades receptes d’una manera molt senzilla.

Des de primers i segons plats fins a postres, gairebé tot es pot fer al microones seguint alguns trucs. Perquè sorprengueu els vostres i us inicieu en el curiós art de cuina en el micro, us ensenyem a elaborar cinc delicioses receptes sense necessitat d’utilitzar forn, vitroceràmica...

Crema d’espinacs

Crema d’espinacsIngredients (4 persones)

Ingredients (4 persones)

  • 900 grams d’espinacs

  • 1 ceba

  • 2 alls

  • 1 tassa i mitjana de llet

  • Mitja tassa de nata líquida

  • 1 tassa i mitjana de brou de pollastre o verdures

  • 2 cullerades de mantega

  • 2 cullerades de farina

  • Sal, pebre negre, nou moscada i llorer

Preparació

Preparació

  1. Coeu els espinacs en aigua, introduint-los al microones uns 10 minuts al 75% de potència. A continuació, piqueu ceba i all en un recipient a part, i afegiu mantega. Això es fa al microones uns cinc minuts. Afegiu la farina, i poseu-ho tot dos minuts més a cuinar en el micro.

  2. Ara afegirem el caldo i la llet, barrejant-ho tot molt bé. Li afegim el marduix, el llorer i la nou moscada al gust, fins i tot es pot ometre, i es cuina durant dos minuts més, parant per remoure’l de tant en tant si veiem que és necessari.

  3. Finalment s’afegeixen els espinacs, la sal i el pebre i ho posem al microones durant tres minuts. Quan ho tinguem ho passem per la batedora per fer una crema fina. Afegim la nata i, si fa falta, es rectifica de sal i pebre. Escalfem la crema durant els últims dos minuts.

  4. Per presentar la crema, podem posar-li per sobre formatge parmesà ratllat o ou dur picat.


Llobarro al forn... microones

Llobarro al forn... microonesIngredients (2 persones)

Ingredients (2 persones)

  • 2 llobarros de ració

  • 3 patates, mitja ceba

  • Mig pebrot verd o vermell (o tots dos)

  • Oli d’oliva

  • All en pols, orenga, farigola, julivert i sal.

Preparació:

Preparació:Per fer aquesta recepta necessitarem un plat o una font especial per a microones. En alguns models en ve un de sèrie, però qui no en tingui pot aconseguir un d’aquests accessoris a qualsevol botiga de parament.

  1. Tallem les patates a rodanxes fines i les col·loquem cobrint la base de la font.

  2. Tallem la ceba a juliana fina i la col·loquem per sobre de les patates.

  3. Tallem el pebrot a tires fines i el col·loquem per sobre de la ceba

  4. Salem, posem una mica d’all en pols i un rajolí petit d’oli d’oliva.

  5. Ho posem al micro uns 10 minuts a potència màxima.

  6. Ara netegem el llobarro i el pintem o cobrim amb oli, preferiblement d’oliva o de gira-sol.

  7. Posem una mica de sal i hi posem orenga, farigola, julivert i all en pols, al gust, però sense passar-nos perquè, per exemple, la farigola té un sabor molt fort que pot tapar-nos els altres sabors.

  8. Posem el programa Grill al micro, posem el plat de verdura amb el peix que hem preparat a sobre, i el deixem uns 10 minuts a mitjana potència (podem enfornar-lo una mica més, però el cas és que quan vegem que la part superior s’ha daurat, li donem la volta perquè faci igual la part inferior).


Lluç amb salsa de pèsols

Ingredients

Ingredients

  • Filets de lluç sense pell

  • 150 g de pèsols congelats

  • 1 ceba petita

  • Vi blanc

  • 1 pastilla de caldo de peix

  • Oli d’oliva

  • Sal

Preparació

Preparació

  1. El primer que hem de fer és pelar i picar l’all i la ceba en trossos molt fins.

  2. A continuació, els col·loquem en un recipient apte per al microones i afegim oli d’oliva i sal al gust.

  3. Cuinem a 800 W uns cinc minuts i sumem els pèsols, tres cullerades de vi blanc, un vas d’aigua i la pastilla de caldo de peix.

  4. Tornem a cuinar durant quatre minuts a màxima potència.

  5. Afegim el peix i cuinem de nou quatre minuts més a 800 W.

  6. Seguidament, retirem el peix i passem la resta d’ingredients per la batedora perquè ens quedi una espècie de crema de pèsols. Si volem una crema més líquida, afegeix una mica d’aigua i llest.

  7. Finalment, servim el lluç sobre un llit de salsa i a disfrutar d’un plat bo, que podràs acompanyar també d’una minestra o d’un grapat de cloïsses.


Pa de pessic de pastanagues

Pa de pessic de pastanaguesIngredients

  • 175 grams de pastanaga

  • 2 ous

  • 90 grams de farina

  • 150 grams de sucre

  • 50 mil·lilitres d’oli d’oliva verge extra

  • 10 grams de llevat químic

  • Sucre glass

  • 40 grams de nous pelades

Preparació

  1. S’introdueixen les pastanagues pelades i el sucre a la picadora.

  2. Una vegada picades s’afegeixen els ous, l’oli, i es barreja bé.

  3. Ara, s’incorpora a la barreja la farina i el llevat i es torna a barrejar-ho tot fins que queda una barreja amb consistència líquida, que caldrà abocar-la en un motllo greixat amb mantega.

  4. Després es cobreix el motllo i es posa al microones a màxima potència durant uns set minuts.

  5. A continuació es treu el pa de pessic i es deixa reposar uns minuts abans de desemmotllar-lo.

  6. Per acabar, una vegada fred se li afegeix el sucre glass empolvorat i les nous, tot i que això últim és opcional.


Pastís de llimona

Notícies relacionades

Ingredients

  • Un paquet de galetes tipus Maria

  • 70 grams de mantega

  • 2 llimones

  • 4 cullerades de sucre

  • 3 ous

  • 1 cullerada de maicena

Preparació

  1. El primer és fer una base per al pastís triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa prèviament al microones.

  2. Després es cobreix amb la massa resultant el fons d’un motllo i es deixa reposar a la nevera.

  3. Mentrestant es dissol la maicena en dues cullerades d’aigua i s’afegeix al suc de les dues llimones i la ratlladura d’un d’aquests.

  4. Després s’incorporen els ous, el sucre i es bat bé tot.

  5. A continuació es col·loca tot en un recipient i es fica al microones durant cinc minuts.

  6. Una vegada passat aquest temps, es treu la barreja i s’aboca sobre el motllo que s’ha posat abans a la nevera, per després tornar a deixar reposar el pastís al frigorífic durant unes hores.