Als 93 anys

Mor el pare del tiramisú, Aldo Campeol

Mor el pare del tiramisú, Aldo Campeol

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Ado Campeol, anomenat ‘el pare del tiramisú’ a Itàlia, va morir dissabte, segons va anunciar el governador de la regió de Venècia (nord-est) Luca Zaia. Campeol, propietari del restaurant Le Beccherie, a Treviso, a prop de Venècia, havia començat a proposar les seves famoses postres de cacau, mascarpone i cafè als seus clients als anys 70.

«Amb Ado Campeol, desaparegut avui a l’edat de 93 anys, Treviso perd una altra estrella de la seva història gastronòmica [...]. Va ser a casa seva, gràcies a la intuïció i la imaginació de la seva dona, que va néixer una de les postres més famoses del món, el tiramisú, certificat per l’Acadèmia Italiana de Cuina», va reaccionar dissabte el governador de Venècia en el seu compte de Facebook.

Segons la llegenda, el tiramisú, un clàssic de la gastronomia italiana present a gairebé tots els menús dels restaurants italians, hauria nascut d’un error comès per la dona de Campeol, Alba, i el seu cap cuiner Roberto Linguanotto, segons indica el diari ‘Il Corriere della Sera’.

Notícies relacionades

La recepta del tiramisú té diverses variants. Generalment es prepara amb ous, sucre, mascarpone, pa de pessic humitejats en cafè fred, i cacau.

El principi de la recepta és molt simple i consisteix a superposar els diferents ingredients, els sabors dels quals es barregen i complementen.

Temes:

Postres Itàlia