Agafa pa i suca

Els dònuts de Dabiz

  • Les rosquilles del xef madrileny han reactivat una polèmica cíclica

Els dònuts de Dabiz
1
Es llegeix en minuts

Mortals, ja estan aquí els Donuts XO de Dabiz Muñoz, l’enèsima col·laboració entre un cuiner mediàtic i una gran marca de brioixeria, snacks i/o menjar ràpid; una d’aquestes aliances que posen els cabells de punta a periodistes gastronòmics tendents al drama. Com es podia esperar, les rosquilles del xef madrileny han reactivat un debat tan cíclic que ja és pesat, una polèmica que aflora cada vegada que un cuiner pop es lucra explicant les bondats d’algun menjar ultraprocessat (tendència molt en voga, per cert).

Per a mi, no hi ha debat. No em molesta en absolut que grans xefs anunciïn productes alimentaris de dubtosa reputació. Especialment en temps de crisi per a l’hostaleria com aquests. Perquè si ens posem la capa de la dignitat i la moral, i patrullem totes les teulades, tindrem més feina que Batman la nit d’Halloween. Després dels xefs, aniríem contra els actors que són imatge de les empreses de telefonia que ens estafen. I després, contra els pilots famosos que ens conviden a comprar cotxes escandalosament contaminants i perillosos. I així ‘ad infinitum’.

Notícies relacionades

Zombis i rosquilles

No he provat els Doònuts XO, ni ho faré per por del torrent de reflux que puguin ocasionar-me. Tinc clar que els dònuts no es convertiran en un superaliment de la nit al dia perquè un xef els ha llançat els seus pols màgics. I suposo que aquesta línia de pensament tan rudimentària i a l’abast de qualsevol homínid la comparteix la majoria dels adults amb dos dits de front que m’envolten. Potser soc un il·lús no entreveig una apocalipsi pàtria d’obesos zombis addictes als dònuts, tan sols perquè a Dabiz Muñoz li ha donat per coquetejar amb la brioixeria industrial. Calma. 

Temes:

Gastronomia