Menús festius per emportar

Per Nadal, cuina el xef

Restaurants i serveis de càtering ofereixen durant aquestes festes tota una sèrie de plats per disfrutar a casa

  • És una bona fórmula per donar descans als ‘cuiners familiars’ després d’un any tan dur
  • També serveix per donar un cop de mà al sector de la restauració, tan afectat per les restriccions
Per Nadal, cuina el xef
2
Es llegeix en minuts

Ha sigut un any dur, així que potser aquest Nadal és un bon moment per donar descans als cuiners familiars i deixar que sigui un xef el que s’encarregui del menú. Molts restaurants de Barcelona, així com els serveis de càtering, s’han hagut de posar les piles amb el menjar per emportar o a domicili i, ara que han fet el pas, li estan començant a agafar el gust. Per això, han preparat tota una sèrie de menús i plats nadalencs dignes de emportar-se a casa.

Veraguas

VeraguasEl projecte de la xef Laura Veraguas té per objectiu donar una nova dimensió al món vegetal i, prova d’això és el seu menú nadalenc, que trenca motllos. Es basa en quatre cicles, com la mateixa natura, i proposa plats com les carxofes del Prat i porros confitats amb parmesà i ratlladura de llimona o bé el rodó de verdures d’hort assilvestrat i bolets amb crema de topinàmbur. Per culminar, postres procedents de l’agricultura natural.

Xavier Pellicer

Xavier PellicerUn altre xef que està portant les verdures i els productes ecològics a un nivell superior. Per a aquest Nadal, Xavier Pellicer ha creat diferents plats per emportar, que es poden reservar fins al 13 de desembre. Per exemple, una terrina de porros confitats amb aromes de trufa o un pollastre rostit per a sis persones, que pot preparar amb prunes i orellanes o bé donar-li un toc d’alta cuina i afegir-li trufa. 

Món Viêt

Món Viêt

Ja que aquest Nadal serà tan diferent, ¿per què no acceptar el repte del destí i fer-lo diferent del tot, però aquesta vegada per elecció pròpia? Per als que s’atreveixin a trencar les regles, Món Viêt ha preparat un menú mestís catalanovietnamita amb receptes com els canelons a l’estil vietnamita, la cansalada viada amb llagostí o la sopa Pho de galets.

Pirineu en boca

L’època no és gaire adequada per a les escapades turístiques, així que Pirineu en Boca ofereix ascendir a les muntanyes sense sortir de Barcelona, almenys per la via gastronòmica. Especialitzats en carns de races autòctones (són restaurant i alhora carnisseria) han preparat diversos plats nadalencs per emportar. De primer, un pica-pica i després un segon a escollir com el rodó de pollastre, el be al forn amb mel, mostassa i llimona o el rosbif de vedella de pastura. A més, esclar, de l’escudella amb galets i carn d’olla. 

Caravan Made

Caravan Made

Notícies relacionades

Com que van haver de deixar aparcat el seu food truck durant el confinament, a Caravan Made van començar a preparar unes caixes gastronòmiques que van ser molt ben rebudes. Per a aquest Nadal n’han llançat dues més: la Xmas Box, amb 10 productes salats i dolços, i la Sweet Box, una selecció de dolços de la casa, a més de la seva habitual Taula de Formatges artesanals catalans. Per complementar l’experiència, plantegen un maridatge per a cada caixa 

Jon García

Jon GarcíaTot i que el més tradicional és acabar amb torrons, Jon García anima aquest any a canviar una mica les rutines i decantar-se per la seva especialitat, el pastís de formatge. A més dels clàssics de tres formatges, formatge blau i de formatge i xocolata, per a aquest Nadal n’ha creat un de nou: el pastís de formatge i panettone. Es pot demanar a través del seu compte d’Instagram.