FET A CASA
Recepta ràpida: sandvitx de tàrtar d'entrecot
Plats fàcils i reeixits amb què triomfar i perdre poc temps
![zentauroepp54153170 receta pau200717165800 zentauroepp54153170 receta pau200717165800](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/701ecfeb-6911-4fd8-a690-0d9e87290dd0_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
zentauroepp54153170 receta pau200717165800
QUÈ
Entrecot o filet de vedella
Pa de motlle sense els laterals
Oli d’oliva
Anxoves
Maionesa
Mostassa
Tabasc
Perrins
Sal
Pebre
COM
Per a la carn: si emmagatzemeu bitllets frescos, podeu elegir vaca vella o bou; si no, serviu-vos d’una vedella solvent. La peça ha d’estar neta de greixos i de nervis. Piqueu amb el ganivet la part noble del boví.
Exerciteu el canell i trieu la mida: ¿sou de tall gros o preferiu l’esmicolament obsessiu? Millor que la dent trobi volum. Salpebreu aquesta obra mestra de la carnisseria que ha sortit de les vostres mans.
Per a les anxoves: trinxeu uns filets i afegiu-los a la carn. El toc secret (¡no exagerem!) és aquest.
Per a la salsa: en un bol, barregeu la maionesa, la mostassa, la Perrins, el tabasco i l’oli. ¿Més o menys picant? Al vostre gust. Recomano pujadet, perquè el pa esmorteeix. Prepareu-ne de sobres, perquè en necessitareu per al toc final. Empastifeu bé la vedella, però feu-ho a poc a poc, fins a aconseguir un sabor convincent. Ha d’acompanyar, no desconcertar.
Per al pa: passeu les llesques per la torradora fins a aconseguir el bronzejat que tus agradaria tenir a la pell.
Emplatat: ompliu amb el tàrtar dos trossos de pa cruixent i col·loqueu a sobre tres puntets de la salsa.
PER QUÈ
Entrepà de vedella sense carn endurida, entrepà en cru, tàrtar emparedat per alleujar els que s’atabalen amb la carnassa i pensen que s’empassen l’animal viu.
Els amaniments dels tàrtars són variats, fins i tot admeten alcohol (¡hip!). El que proposo és bàsic (podeu substituir el tabasco per altres picants i donar-li, si us ve de gust, unes remenades a un pot de soja) i a més us regala una salsa tartaritzada per a altres usos. Ep, que envasar la salsa seria un bon negoci. ¿Inversors a la sala?
L’anxova és com l’elegància: hi és però no s’ha d’exhibir.
A algú podria semblar-li una raresa, tot i que boví i salaó es relacionen des d’antic. Aquest platet per menjar amb les mans dona la solució a una demanda social i la liquida: ¿per què als restaurants mai serveixen prou torrades amb el tàrtar i cal demanar-ne una altra tanda?
Notícies relacionadesI quina alegria quan no s’han de netejar els focs.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Operació contra el narcotràfic Els EUA detenen ‘el Mayo’ i un fill del ‘Chapo’, líders del càrtel de Sinaloa
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques