FET A CASA

Recepta ràpida: sandvitx de tàrtar d'entrecot

Plats fàcils i reeixits amb què triomfar i perdre poc temps

zentauroepp54153170 receta pau200717165800

zentauroepp54153170 receta pau200717165800

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

QUÈ

Entrecot o filet de vedella

Pa de motlle sense els laterals

Oli d’oliva

Anxoves

Maionesa

Mostassa

Tabasc

Perrins

Sal

Pebre

COM

Per a la carn: si emmagatzemeu bitllets frescos, podeu elegir vaca vella o bou; si no, serviu-vos d’una vedella solvent. La peça ha d’estar neta de greixos i de nervis. Piqueu amb el ganivet la part noble del boví.

Exerciteu el canell i trieu la mida: ¿sou de tall gros o preferiu l’esmicolament obsessiu? Millor que la dent trobi volum. Salpebreu aquesta obra mestra de la carnisseria que ha sortit de les vostres mans.

Per a les anxoves: trinxeu uns filets i afegiu-los a la carn. El toc secret (¡no exagerem!) és aquest.

Per a la salsa: en un bol, barregeu la maionesa, la mostassa, la Perrins, el tabasco i l’oli. ¿Més o menys picant? Al vostre gust. Recomano pujadet, perquè el pa esmorteeix. Prepareu-ne de sobres, perquè en necessitareu per al toc final. Empastifeu bé la vedella, però feu-ho a poc a poc, fins a aconseguir un sabor convincent. Ha d’acompanyar, no desconcertar.

Per al pa: passeu les llesques per la torradora fins a aconseguir el bronzejat que tus agradaria tenir a la pell.

Emplatat: ompliu amb el tàrtar dos trossos de pa cruixent i col·loqueu a sobre tres puntets de la salsa.

PER QUÈ

Entrepà de vedella sense carn endurida, entrepà en cru, tàrtar emparedat per alleujar els que s’atabalen amb la carnassa i pensen que s’empassen l’animal viu.

Els amaniments dels tàrtars són variats, fins i tot admeten alcohol (¡hip!). El que proposo és bàsic (podeu substituir el tabasco per altres picants i donar-li, si us ve de gust, unes remenades a un pot de soja) i a més us regala una salsa tartaritzada per a altres usos. Ep, que envasar la salsa seria un bon negoci. ¿Inversors a la sala?

L’anxova és com l’elegància: hi és però no s’ha d’exhibir.

A algú podria semblar-li una raresa, tot i que boví i salaó es relacionen des d’antic. Aquest platet per menjar amb les mans dona la solució a una demanda social i la liquida: ¿per què als restaurants mai serveixen prou torrades amb el tàrtar i cal demanar-ne una altra tanda?

Notícies relacionades

I quina alegria quan no s’han de netejar els focs.