FET A CASA
Recepta ràpida: sandvitx de tàrtar d'entrecot
Plats fàcils i reeixits amb què triomfar i perdre poc temps

QUÈ
Entrecot o filet de vedella
Pa de motlle sense els laterals
Oli d’oliva
Anxoves
Maionesa
Mostassa
Tabasc
Perrins
Sal
Pebre
COM
Per a la carn: si emmagatzemeu bitllets frescos, podeu elegir vaca vella o bou; si no, serviu-vos d’una vedella solvent. La peça ha d’estar neta de greixos i de nervis. Piqueu amb el ganivet la part noble del boví.
Exerciteu el canell i trieu la mida: ¿sou de tall gros o preferiu l’esmicolament obsessiu? Millor que la dent trobi volum. Salpebreu aquesta obra mestra de la carnisseria que ha sortit de les vostres mans.
Per a les anxoves: trinxeu uns filets i afegiu-los a la carn. El toc secret (¡no exagerem!) és aquest.
Per a la salsa: en un bol, barregeu la maionesa, la mostassa, la Perrins, el tabasco i l’oli. ¿Més o menys picant? Al vostre gust. Recomano pujadet, perquè el pa esmorteeix. Prepareu-ne de sobres, perquè en necessitareu per al toc final. Empastifeu bé la vedella, però feu-ho a poc a poc, fins a aconseguir un sabor convincent. Ha d’acompanyar, no desconcertar.
Per al pa: passeu les llesques per la torradora fins a aconseguir el bronzejat que tus agradaria tenir a la pell.
Emplatat: ompliu amb el tàrtar dos trossos de pa cruixent i col·loqueu a sobre tres puntets de la salsa.
PER QUÈ
Entrepà de vedella sense carn endurida, entrepà en cru, tàrtar emparedat per alleujar els que s’atabalen amb la carnassa i pensen que s’empassen l’animal viu.
Els amaniments dels tàrtars són variats, fins i tot admeten alcohol (¡hip!). El que proposo és bàsic (podeu substituir el tabasco per altres picants i donar-li, si us ve de gust, unes remenades a un pot de soja) i a més us regala una salsa tartaritzada per a altres usos. Ep, que envasar la salsa seria un bon negoci. ¿Inversors a la sala?
L’anxova és com l’elegància: hi és però no s’ha d’exhibir.
A algú podria semblar-li una raresa, tot i que boví i salaó es relacionen des d’antic. Aquest platet per menjar amb les mans dona la solució a una demanda social i la liquida: ¿per què als restaurants mai serveixen prou torrades amb el tàrtar i cal demanar-ne una altra tanda?
Et pot interesarI quina alegria quan no s’han de netejar els focs.
Ja ets usuari registrat? Inicia sessió
Estàs llegint un contingut especial elaborat per la redacció dEl Periódico per la seva comunitat de lectors.Per gaudir dels continguts de +Periódico has de navegar registrat. No té cap cost, però et permet accedir a la nostra informació i serveis de qualitat.
- Disturbis a la capital catalana Almenys 10 detinguts a BCN després de la manifestació a favor de Hasél
- Protestes per l’empresonament de Hasél Xoc de violències a Barcelona
- L’epidèmia es contrau lleugerament a Catalunya a les portes d’una nova obertura
- Neix al Zoo de Barcelona una mona aranya, espècie en perill d’extinció
- El laberint català Les negociacions del Govern arriben al seu equador a foc lent
- El Parlament Europeu deixa Puigdemont a un pas de perdre la immunitat
- Disturbis a la capital catalana Almenys 10 detinguts a BCN després de la manifestació a favor de Hasél
- A Lliçà d’Amunt Bosch anuncia el tancament d’una altra de les seves plantes a Catalunya i ultima 336 acomiadaments
- reivindicació Els empresaris catalans diuen «prou»
- Vuitè dia de mobilitzacions Manifestacions per Pablo Hasél a Barcelona i altres ciutats d’Espanya | Última hora de les protestes en directe