PRIMER CONCURS D'ENSALADILLA

Tapes 24: la millor ensaladilla d'Espanya

El xef Carles Abellan ensenya a Pau Arenós els secrets de la tapa guanyadora en la sèrie 'Cata Mayor'

ensaladilla 16 9 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

La web sèrie gastronòmica ‘Cata Mayor’ dispara aquesta vegada a la millor ensaladilla d'Espanya, obra del cuiner Carles Abellan, que a l'octubre va guanyar el primer Concurs Nacional d'Ensalada Russa , celebrat durant el congrés Sant Sebastià Gastronomika. El jurat, en part professional i, en part, popular, va valorar la claredat del sabor i la intensitat i finor de la salsa. Entre els contrincants, cuiners prestigiosíssims que van fer la seva personal aportació a aquest símbol de la cuina popular.

El periodista Pau Arenós s'acosta fins a un dels restaurants d'Abellan, el Tapas 24 de la Diagonal, per aprendre a preparar l'ensaladilla, els trucs i els tocs que l'han convertit en campiona. ¿Molts elements o pocs? ¿De què es compon la maionesa? ¿La patata, cal bullir-la amb o sense pell? Abellan es ‘despulla’ i no es guarda a la màniga de la jaqueta cap secret.

Notícies relacionades

Aquest és l'any d'Abellan, que ha aconseguit alçar-se amb el trofeu i tanca l'any amb una estrella Michelin per a La Barra, proposta d'altíssima gastronomia a La Barceloneta. Abellan ja va defensar una estrella a Comerç 24, bar on la tapa es va fondre amb la cuina més sofisticada.

Amb aquesta delícia, reina de les tapes, especialització de tants bars, aperitiu inexcusable, amiga del vermut i la cervesa, ‘Cata Mayor’ arriba al capítol número sis, precedit per les pizzes de Frankie Gallo Cha Cha Cha, els ‘nigiris’ de Koy Shunka, el ‘tartar’ de Lomo Bajo, els ‘dim sum’ de Kao Dim Sum i els ‘tacos’ de Niño Viejo.          

Episodis anteriors

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris ‘tacos’ al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petit menjar cantonès.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l''itamae' Hideki Matsuhisa

Massa de qualitat extrema amb ‘biga’ i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.