PRIMER CONCURS D'ENSALADILLA
Tapes 24: la millor ensaladilla d'Espanya
El xef Carles Abellan ensenya a Pau Arenós els secrets de la tapa guanyadora en la sèrie 'Cata Mayor'
La web sèrie gastronòmica ‘Cata Mayor’ dispara aquesta vegada a la millor ensaladilla d'Espanya, obra del cuiner Carles Abellan, que a l'octubre va guanyar el primer Concurs Nacional d'Ensalada Russa , celebrat durant el congrés Sant Sebastià Gastronomika. El jurat, en part professional i, en part, popular, va valorar la claredat del sabor i la intensitat i finor de la salsa. Entre els contrincants, cuiners prestigiosíssims que van fer la seva personal aportació a aquest símbol de la cuina popular.
El periodista Pau Arenós s'acosta fins a un dels restaurants d'Abellan, el Tapas 24 de la Diagonal, per aprendre a preparar l'ensaladilla, els trucs i els tocs que l'han convertit en campiona. ¿Molts elements o pocs? ¿De què es compon la maionesa? ¿La patata, cal bullir-la amb o sense pell? Abellan es ‘despulla’ i no es guarda a la màniga de la jaqueta cap secret.
Notícies relacionadesAquest és l'any d'Abellan, que ha aconseguit alçar-se amb el trofeu i tanca l'any amb una estrella Michelin per a La Barra, proposta d'altíssima gastronomia a La Barceloneta. Abellan ja va defensar una estrella a Comerç 24, bar on la tapa es va fondre amb la cuina més sofisticada.
Amb aquesta delícia, reina de les tapes, especialització de tants bars, aperitiu inexcusable, amiga del vermut i la cervesa, ‘Cata Mayor’ arriba al capítol número sis, precedit per les pizzes de Frankie Gallo Cha Cha Cha, els ‘nigiris’ de Koy Shunka, el ‘tartar’ de Lomo Bajo, els ‘dim sum’ de Kao Dim Sum i els ‘tacos’ de Niño Viejo.
Episodis anteriors
        El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris ‘tacos’ al pastor.
        Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petit menjar cantonès.
        ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.
        Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l''itamae' Hideki Matsuhisa
        Massa de qualitat extrema amb ‘biga’ i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 - Polítiques públiques Les cinc claus de la reforma de l’administració de Catalunya: de la reducció de la burocràcia a l’ús de la IA
 
- Polèmica entre les subcontractes La Generalitat detecta desenes de treballadors turcs sensepapers a les obres del Camp Nou
 - A Vilablareix Josep Roca lamenta l'incendi al Mas Marroch però assegura que veuen "el foc i el fum com a punt de partida de la creació"
 - L’acusat d’assetjar la família de Canet de Mar que va demanar més castellà a l’escola: «Va ser la crispació del procés»
 - Agressió sexual Una funcionària de Lledoners es veu obligada a coincidir amb l'intern que la va agredir sexualment
 - Violència masclista Sentència pionera a Girona: presó permanent revisable per l'home que va assassinar i agredir sexualment la parella a Campdevànol
 

	