mos amb art
Una visita gurmet a la Casa Vicens
El restaurant Hofmann, amb una estrella Michelin, organitza sopars i tastos al bonic edifici modernista de Gràcia que va aixecar Gaudí a finals del segle XIX
ONBARCELONA HOFFMAN EN CASA VICENS FOTO JOAN PUJOL-CREUS /
Potser la Casa Vicens no figura entre els edificis més populars de Barcelona, i això que va ser la primera gran obra de Gaudí. La va construir entre 1883 i 1885 per encàrrec del corredor de canvi i borsa Manel Vicens Montaner. Però és un autèntic caramel. Tant per la seva bellesa i rellevància arquitectònica (va ser la primera obra mestra del geni reusenc) com, des de fa uns dies, per la proposta gastronòmica que s’ofereix en les visites: recórrer els racons d’aquest bonic immoble del carrer de les Carolines, 20-26, mentre vas tastant vins i menjant tapetes de Hofmann. Al setembre també podràs tastar bombons a cegues mentre un guia t’explica els secrets de l’edifici... i de la xocolata. Una proposta llaminera.
No acaba aquí la iniciativa que han ideat MoraBanc, actual propietària d’aquesta joia, i Hofmann, convençuts que la història d’aquesta obra modernista entra millor amb el paladar satisfet (atenció a l’exposició permanent a la segona planta, on el visitant pot conèixer més detalls de la Casa Vicens en el seu context social, cultural i artístic).
Des del mes de març, el grup gastronòmic que va crear la desapareguda Mey Hofmann i que ara dirigeix la seva filla Silvia (l’escola, la pastisseria i restaurants diversos) s’encarrega de la cafeteria de Casa Vicens, ubicada al jardí del que va ser una casa d’estiu. Un bonic entorn per disfrutar de plats senzills i despreocupats com ara amanides, bocates i brioixeria.
SOPARS EN GRUP
I si algú és molt fan del restaurant Hofmann, amb una estrella Michelinrestaurant Hofmann (o de l’alta gastronomia), i d’aquest edifici de Gràcia (o del modernisme), pot organitzar un esdeveniment amb el seu càtering o, encara millor, llogar l’espai per sopar en grup plats de la carta de temporada de l’establiment guardonat per la guia francesa. El menú actual inclou ‘ajoblanco’ de meló, verat marinat i espuma d’ametlla; peix de llotja, espinacs, cremós de patata i contrast de taronja i sèsam; llom baix de rossa gallega, salsa de frincadó, ragoût de bolets i nyoquis, i, per postres, Cactus (crema de llimona, mousse de tequila i xocolata).
Mos amb gust d’art i història amb què Gaudí també salivaria.
- EDUCACIÓ A CATALUNYA "En surten pocs i van molt buscats"
- RESOLUCIÓ Condemna a una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor
- Retirats un 30% dels anuncis de pisos de lloguer
- Prova per obtenir el DNI espanyol ¿T’atreveixes a fer aquest test? 25 preguntes (algunes d’enrevessades) per aconseguir la nacionalitat espanyola
- "Volem que durin més"
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Alcaraz baixa al fang per sobreviure al gegant Struff
- El Barça s’engeganteix per pintar la sèrie al seu favor
- Del Bosque presidirà la comissió del CSD que tutelarà la RFEF
- La solució estava a la cantonada