tapes potents

Sabors extra a Extra Bar

El minúscul local de Gràcia ofereix platillos canyers i vins a copes molt interessants

extra-bar

extra-bar

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Qui conegui  La Pubilla, davant el mercat de la Llibertat, ja deu saber que el seu menú de migdia és un dels millors de Gràcia i potser de Barcelona. El seu èxit espatarrant s’ha traslladat ara a Extra Bar (Torrent de l’Olla, 79), on el xef Alexis Peñalver canvia de format però no d’intenció, ja que el seu objectiu és sempre que te’n llepis els dits amb tant de sabor. Ho aconsegueix de nou en aquest minúscul local que va obrir al febrer i que aposta per tapes senzilles però potents, de mercat (encara que amb alguna recepta que mira a latituds llunyanes) i una carta de vins curta, canviant i interessantíssima.

Com a La Pubilla, Extra Bar fa bandera de la cuina directa i senzilla, es podria dir fins i tot que vintage, a través d’una carta contundent que canvia amb la temporada i també de platillos del dia. Croquetes de rostit, patates bravíssimes, callos de bacallà i un gest als fans de La Pubilla, que aplaudiran fins i tot amb les orelles: un dels seus hits, ou ferrat amb terrina de peus i morro de porc. I també calamar amb sobrassada i llima, i raviolis amb la picant sopa vietnamita pho.

Notícies relacionades

Per acompanyar aquestes exquisideses, vins a copes de sis denominacions d’origen que suggereix l’equip de wineissocial.com, de l’exsomme­lier d’El Bulli Ferran Centelles. No hi ha carta; les ampolles estan a la vista als estants, sobre els caps dels comensals. Més que bar de vins, és un bar amb bons vins perquè el menjar no es fa en funció de la beguda. Però si ets més de cervesa, cap problema, ja que Extra Bar és dels pocs llocs on la saben tirar

Extra Bar

Torrent de l'Olla, 79. Barcelona. Telèfon: 93.832.48.69. Preu mitjà: 20 €.

Per acompanyar aquestes exquisideses, vins a copes de sis denominacions d’origen que suggereix l’equip de wineissocial.com, de l’exsomme­lier d’El Bulli Ferran Centelles. No hi ha carta; les ampolles estan a la vista als estants, sobre els caps dels comensals. Més que bar de vins, és un bar amb bons vins perquè el menjar no es fa en funció de la beguda. Però si ets més de cervesa, cap problema, ja que Extra Bar és dels pocs llocs on la saben tirar