Amb 160 persones

Vilafranca acollirà els primers castells aquest dissabte

Els Castellers de Vilafranca faran una construcció de fins a set pisos

Els membres de la colla hauran de portar mascareta i utilitzar gel hidroalcohòlic a peus i mans

Castellers de Vilafranca

Castellers de Vilafranca / JoanCortadellas (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts

Els Castellers de Vilafranca, de Vilafranca del Penedès (Barcelona), alçaran aquest dissabte a les 19.30 hores els primers castells des de l’inici de la pandèmia. L’anunci arriba després que el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) aprovés aquest dimarts el pla presentat per la Conselleria de Cultura que permet tornar a l’activitat amb fins a 160 castellers, que hauran de portar mascareta en tot moment i fer ús de gel hidroalcohòlic a mans i peus.

La primera actuació castellera després de l’inici de la pandèmia, a càrrec dels de Vilafranca, serà aquest dissabte davant del claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès amb motiu de la Nit dels Xarel·los, on es portaran a terme castells de fins a set pisos. Malgrat que l’anunci per part dels Castellers de Vilafranca ha arribat escasses 48 hores abans de l’actuació, «seran un grup de gent més que suficient per actuar amb seguretat», ha explicat la responsable de comunicació de l’entitat, Laia Colomé, que ha aclarit que ja comptaven amb realitzar un pilar simbòlic a la Nit dels Xarel·los d’aquest any abans que donessin el vistiplau al protocol.

Fins al moment, l’agrupació ha pogut realitzar assajos de manera intermitent i en grups reduïts en funció de l’evolució de la pandèmia: «La canalla –formada pels més joves del grup– ha pogut treballar bastant durant aquesta aturada de gairebé dos anys», ha detallat Colomé, per això ens és viable convocar una actuació com la d’aquest dissabte.>

Dijous, a Santa Tecla

Una altra gran cita per a la represa de l’activitat castellera serà el dijous 23 de setembre, en el marc de la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona, on les quatre agrupacions de la ciutat –Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo– faran les seves primeres construccions després de gairebé dos anys: serà un castell i un pilar per agrupació.

El protocol estableix que les construccions han de tenir una durada màxima de 15 minuts, a fi de limitar els moments de contacte estret, i cada casteller haurà d’acreditar ser soci d’una colla, a més de la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les últimes 48 hores; els menors de 12 anys s’hauran de fer un test d’antígens. Tampoc es permet la interacció entre membres de diferents agrupacions ni amb el públic, que estarà en un espai separat, perimetrat i en obligat compliment de les mesures sanitàries vigents.

Notícies relacionades

Dimecres passat la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), que uneix 103 colles, va demanar «flexibilitzar» el límit de 160 persones per castell després d’una trobada amb representants de totes les agrupacions a Valls (Tarragona).

«En pro de l’essència de l’activitat castellera es considera perjudicial», van explicar els responsables de la CCCC sobre la restricció, aclarint que tenen l’objectiu màxim de la participació il·limitada.