La pandèmia a Catalunya

El Procicat autoritza tornar a fer castells amb un màxim de 160 persones

Barcelona 24/09/2018 MERCE 2018 DIADA CASTELLERA A LA PL SANT JAUME DE LA MERCE 2018Fotografia de JOAN CORTADELLAS

Barcelona 24/09/2018 MERCE 2018 DIADA CASTELLERA A LA PL SANT JAUME DE LA MERCE 2018Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Procicat ha aprovat aquest dimarts el pla que autoritza de nou a fer castells, amb la limitació que participin un màxim de 160 persones. Els castellers hauran de portar mascareta, fer els castells en un màxim de 15 minuts, establir protocols d’entrada i sortida i tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa de les últimes 48 hores. Als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids.

Totes aquestes mesures estan incloses en un document elaborat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme de la Conselleria de Cultura, que s’ha treballat conjuntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Aquest document és el que ara ha rebut el vistiplau del Procicat, que inclou tècnics dels departaments de Salut i d’Interior. Amb això, i seguint el protocol de seguretat, els castellers podran tornar a actuar per a les festes de Santa Tecla de Tarragona o la Mercè de Barcelona.

Des de l’inici de la pandèmia, les restriccions per combatre el coronavirus havien limitat molt l’activitat castellera, que per les seves característiques requereix de la participació d’un nombre elevat de persones i amb un contacte físic estret imprescindible.

Altres condicions

Els castellers hauran de ser membres de la colla i practicar una higiene exhaustiva de mans i peus. No es permet, no obstant, la interacció entre membres de les diferents colles. Tampoc entre els castellers i el públic, que haurà d’ocupar un espai separat i perimetrat. L’aforament serà el mateix que es permeti per a espectacles culturals.

Notícies relacionades

El Procicat també autoritza la participació d’un màxim de 25 grallers acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i de mantenir les distàncies de seguretat.

«Aquest pla està pensat perquè tots els castellers puguin iniciar la desescalada», ha remarcat Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. «Es tracta de començar amb aquests canvis i anar obrint a poc a poc, sempre que la situació permeti una evolució favorable», ha afegit.