Conseqüències de la pandèmia

Les colles castelleres suspenen els assajos per la Covid

Les colles castelleres suspenen els assajos per la Covid

SERGI CONESA

1
Es llegeix en minuts

La nova onada de la pandèmia complica la represa de l’activitat castellera. Diverses colles han frenat els assajos i han optat per suspendre’ls temporalment davant l’augment de contagis dels últims dies a Catalunya. La Colla Joves Xiquets de Valls, que només feia assajos amb nens, ha decidit suspendre’ls. Per «responsabilitat i precaució», diu la Colla, en un tuit.

A la Colla Vella tampoc començaran els assajos d’adults com havien previst inicialment i mantenen els dels nens, que fan a l’aire lliure. La Colla Jove de Tarragona de moment suspèn els assajos que feien els castellers de tronc. Els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró també han optat per parar.

Retorns simbòlics

Són diverses les colles castelleres del país que, per seguretat, van optant per suspendre assajos davant el fort increment de positius, a l’espera que els indicadors millorin. És una decisió que estan prenent moltes agrupacions en les últimes hores. Si bé a cada colla hi ha un escenari diferent, en cap s’assaja amb grups superiors als 25 castellers, d’acord amb les directrius del Procicat.

Notícies relacionades

Aquesta nova onada de la pandèmia irromp en una etapa en què les colles havien començat a arrencar. A part dels assajos, també hi ha hagut retorns a la plaça simbòlics, coincidint amb festes majors locals. Ara l’evolució de la pandèmia fa pràcticament inviable la proposta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que preveia assajos de fins a 75 persones si la incidència acumulada a 14 dies era inferior a 100 –és a dir, 10 casos per cada 10.000 habitants–, i de 125 castellers en el supòsit que fos inferior a 70 –7 casos per cada 10.000 habitants–.

Prudència i responsabilitat

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha enviat aquest dimecres un correu electrònic a totes les colles. El contingut del text no inclou cap consigna concreta a les agrupacions. Es tracta d’un missatge de prudència i responsabilitat. La coordinadora també fa una crida a tot el col·lectiu a vacunar-se de la Covid-19 per aconseguir la immunitat de grup.