Seguretat ciutadana

Els delictes a Castelldefels van baixar més d’un 11% el 2022 respecte a les xifres precovid

  • Els tres fets delictius amb més incidència a Castelldefels van ser de caràcter «lleu»: furts, estafes –sobretot les estafes virtuals– i danys

  • Malgrat el descens generalitzat, els delictes relacionats amb la llibertat sexual, assetjament i violència domèstica van pujar a Castelldefels

Els delictes a Castelldefels van baixar més d’un 11% el 2022 respecte a les xifres precovid

Ayuntamiento de Castelldefels

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els fets delictius van descendir en general el 2022 respecte a les xifres precovid (11,5% menys que el 2019) i, en particular, els delictes contra la propietat a la ciutat (16,7% menys que en el període anterior).

Així, des de l’Ajuntament de Castelldefels destaquen els descensos dels robatoris amb força a l’interior de domicili (31,9%), a l’interior de vehicles (58% menys), en empreses (50%) i en establiments (17,1%).

Dijous passat, 16 de febrer, va tenir lloc la Junta Local de Seguretat de Castelldefels, presidida per l’alcaldessa Maria Miranda (PSC), acompanyada pel regidor de Governació i Seguretat, Jordi Planell (PSC), i que va comptar amb la participació de representants dels cossos de seguretat que treballen en el municipi del Baix Llobregat i la representant de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals (Generalitat), Begoña Curto.

Allà es van repassar els principals temes relacionats amb la seguretat a la ciutat i s’han presentat les dades de 2022, comparant-los amb 2019 –l’últim any abans de la pandèmia.

Pugen els delictes relacionats amb la llibertat sexual

Els tres fets delictius amb més incidència a Castelldefels van ser de caràcter «lleu»: furts, estafes –sobretot les estafes virtuals– i danys. Els robatoris amb violència i/o intimidació van descendir (un 30,3% en general), destacant els produïts en establiments (42,9% menys) i les estrebades (van baixar un 39,4%).

Per la seva banda, el nombre de detencions per infraccions penals va créixer un 25% (es va passar de 376 a 470) i ho va fer també el de les resolucions de casos (8% més).

En temes relacionats amb el trànsit, s’ha reduït en un 7,6% el nombre d’accidents a Castelldefels. Com a conseqüència d’això, el nombre de ferits greus va descendir un 40% i el de ferits lleus, un 5,6%. A més, la ciutat fa 4 anys que no té víctimes mortals a causa d’accidents (gener del 2019 – gener del 2023).

Notícies relacionades

No obstant, els delictes relacionats amb la llibertat sexual, assetjament i violència domèstica van pujar. Després d’analitzar les dades, els cossos policials «atribueixen aquest increment al fet que ara es presenten més denúncies de conductes que abans no es denunciaven», diuen des del consistori.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels