Investigació judicial

‘La manada’ de Castelldefels, dies abans de la primera denúncia: «Li farem una doble penetració i ho gravaré tot»

  • EL PERIÓDICO accedeix a un dels vídeos que el Robert, l’administrador del grup de WhatsApp, va enviar al xat del K-Team

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’11 de novembre del 2021, quan faltaven només uns quants dies perquè es presentés la primera denúncia contra ‘la manada’ de Castelldefels, aquest grup d’homes investigats per haver violat tres dones continuaven fent el mateix que havien fet durant anys: buscar víctimes per emborratxar-les, confondre-les i mantenir relacions que, sovint, acabaven sent agressions sexuals en grup. No van cessar en la seva manera d’actuar fins que van tenir coneixement d’aquesta primera denúncia, i d’això en deixen constància missatges que van intercanviar al grup de WhatsApp K-Team fins als dies anteriors i que els Mossos d’Esquadra han recollit en un informe aportat a la causa que instrueix la togada Laia Boix des del jutjat de Gavà.

Un dels arguments que la jutge Boix va esgrimir a la interlocutòria a la qual va ordenar que els cinc investigats ingressessin preventivament a la presó el 21 de desembre del 2022 per aquests fets va ser precisament el d’evitar que continuessin violant. Boix va remarcar que els cinc veïns de Castelldefels, comportant-se com «un grup criminal», havien «normalitzat» els atacs a les dones, les menyspreaven, les consideraven «objectes» que tenien com a finalitat «satisfer» els seus desitjos sexuals i «infravaloraven» la seva voluntat.

«Li farem doble penetració»

L’anàlisi dels telèfons mòbils de Robert P., Alejandro P., José M., David A. i Orlando M., i d’altres membres del grup de WhatsApp K-Team, ha requerit un any de treball als policies que els investiguen. Hi ha milers de missatges que consten als set volums que constitueixen la causa i que inclouen vídeos de contingut sexual de diverses dones presumptament captats i compartits sense el seu consentiment, àudios i milers de missatges vexatoris que es van enviar fins al novembre del 2021, quan van saber que una d’elles havia acudit als Mossos.

L’11 de novembre del 2021, per exemple, el José anuncia que prepara un trio amb una dona que ha aconseguit ‘el Cuba’ sobrenom de l’Alejandro, d’origen cubà. Afegeix que la dona «està bé» i que, tot i que li «fallen les dents», és «follable» i «joveneta». El David respon preguntant per l’hora de la cita i dient: «Li farem doble penetració. Mola». També avança que ell ho gravarà «tot» i deixa caure que ‘el Rober’, l’administrador del grup, també vol acudir a la trobada per donar a la dona «unes gambades». Aquesta conversa anterior és un fragment que els Mossos han extret del telèfon d’un dels usuaris del grup K-Team que, després d’haver prestat declaració com a testimoni, va accedir a deixar que s’extraguessin dades del seu mòbil per investigar els seus amics. 

Noies «solitàries i molt borratxes»

David A., el 5 d’octubre del 2021, deixa caure el comentari següent al xat del K-Team, adreçant-se a Robert P.: «Ara sí que pots dir allò de... Noies amb sobrepès solitàries i molt borratxes de la nit d’Arena. El caçador Robert, àlies ‘el come-bocas salsero’, ha tornat!!! A buscar les vostres boques. Txananana». Es tracta d’una afirmació que el David deixa anar com si fos una cosa que habitualment diu el Robert i que, per aquest motiu, els Mossos destaquen en un dels informes a què ha tingut accés aquest diari i que consten al sumari del jutjat de Gavà. 

Els cinc membres investigats, que estan tancats preventivament a la presó des del 21 de desembre, anaven sovint a discoteques com Titus, Arena, Sala Bikini o Bling Bling i allà, segons va relatar a aquest diari una persona que ha sortit de festa amb ells, el que feien era anar «a la recerca d’una dona, l’emborratxen, li menjaven el cap i se la emportaven a casa d’un o, de vegades, a un hotel». Una manera de procedir que sembla avalada per la frase que el David recorda al Robert perquè aquest segurament la pronuciava sovint. 

Notícies relacionades

Segons aquesta persona de l’entorn del grup de WhatsApp K-Team, el Robert, que a més de ser l’administrador del grup tenia ascendència sobre la resta de membres, penjava sovint vídeos d’ell al xat. EL PERIÓDICO també ha tingut accés a un d’aquests vídeos. En aquesta gravació, adjuntada a la notícia, s’observa com el Robert s’adreça als membres del xat i els retreu que no hagin aplaudit amb més entusiasme un vídeo anterior. El rostre del Robert hi apareix pixelat i s’han suprimit amb senyals acústics un parell d’instants en què dona noms propis de persones que no estan imputades en aquesta causa. 

L’informe dels Mossos recull que dies després de les converses citades més amunt, els membres de ‘la manada’ de Castelldefels tenen constància de la denúncia de la primera víctima. Aquest avís desencadena el pànic al xat: s’acusen entre ells i alguns dels usuaris –a l’interior del grup K-Team hi ha hagut més de 15 persones– marxen. Un canvi en la dinàmica de la banda motivat per la primera denúncia.