L'Institut de Dermatologia Avançada, Iderma, ha elaborat un pla d'acció per prevenir el càncer de pell

La revisió de la pell és vital per detectar pigues, taques i berrugues que han aparegut novament o han canviat", afirma el dermatòleg Josep González Castro

mroca33123927 gente 10 03 2016 iderma prevent  prevenci n del ca160310195300

mroca33123927 gente 10 03 2016 iderma prevent prevenci n del ca160310195300

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

L'exposició solar inadequada és una de les causes que pot originar l'aparició de lesions a la pell que es poden convertir en un càncer de pell. El càncer cutani segueix augmentant i a Espanya ja es detecten 5.000 casos nous de melanoma a l'any (el càncer de pell més agressiu).

L'Institut de Dermatologia Avançada, Iderma, ha elaborat un pla d'acció per ajudar a la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell anomenat Iderma Prevent. “La revisió de la pell, almenys una vegada a l'any, és vital per detectar pigues, taques i berrugues que han tornat a aparèixer o han canviat, i és la clau en la curació del càncer de pell ”, afirma el doctor Josep González Castro, dermatòleg i Director d'Iderma, que afegeix: "Detectar el càncer de pell a temps pot curar-lo en el 90% dels casos".

¿QUAN LES TAQUES PODEN SER CÀNCER DE PELL?

Les taques són coloracions fosques o blanques que apareixen a la pell. Existeixen diferents tipus de taques segons el seu origen: lentigens solars, melasmes i pigues. En principi, aquesta mena de taques no tenen per què ser malignes, però sempre han de ser examinades per un dermatòleg, sobretot si es tracta de lesions noves o han experimentat algun canvi de mida, forma, color o textura.

EL MÈTODE ABCDE

Notícies relacionades

Els experts d'aquest centre recomanen pensar en el mètode "AVCDE":  Asimetria: el contorn d'una meitat no és igual que l'altra; Vores: les vores són desiguals, borroses o irregulars; Color: el color és diferent i pot incloure tonalitats negres, marrons o blavoses Diàmetre: hi ha canvis en la mida, generalment es tornen més grans, i Evolució: qualsevol canvi en la piga les últimes setmanes o mesos

“Davant qualsevol d'aquests símptomes, és imprescindible anar al dermatòleg, ja que pot ser degut a un carcinoma o un melanoma, que és el tipus de càncer de pell més greu”, explica González Castro.