Anar al contingut

L'Institut de Dermatologia Avançada, Iderma, ha elaborat un pla d'acció per prevenir el càncer de pell

La revisió de la pell és vital per detectar pigues, taques i berrugues que han aparegut novament o han canviat", afirma el dermatòleg Josep González Castro

Mireya Roca

L'Institut de Dermatologia Avançada, Iderma, ha elaborat un pla d'acció per prevenir el càncer de pell

L'exposició solar inadequada és una de les causes que pot originar l'aparició de lesions a la pell que es poden convertir en un càncer de pell. El càncer cutani segueix augmentant i a Espanya ja es detecten 5.000 casos nous de melanoma a l'any (el càncer de pell més agressiu).

L'Institut de Dermatologia Avançada, Iderma, ha elaborat un pla d'acció per ajudar a la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell anomenat Iderma Prevent. “La revisió de la pell, almenys una vegada a l'any, és vital per detectar pigues, taques i berrugues que han tornat a aparèixer o han canviat, i és la clau en la curació del càncer de pell ”, afirma el doctor Josep González Castro, dermatòleg i Director d'Iderma, que afegeix: "Detectar el càncer de pell a temps pot curar-lo en el 90% dels casos".

¿QUAN LES TAQUES PODEN SER CÀNCER DE PELL?

Les taques són coloracions fosques o blanques que apareixen a la pell. Existeixen diferents tipus de taques segons el seu origen: lentigens solars, melasmes i pigues. En principi, aquesta mena de taques no tenen per què ser malignes, però sempre han de ser examinades per un dermatòleg, sobretot si es tracta de lesions noves o han experimentat algun canvi de mida, forma, color o textura.

EL MÈTODE ABCDE

Els experts d'aquest centre recomanen pensar en el mètode "AVCDE":  Asimetria: el contorn d'una meitat no és igual que l'altra; Vores: les vores són desiguals, borroses o irregulars; Color: el color és diferent i pot incloure tonalitats negres, marrons o blavoses ​Diàmetre: hi ha canvis en la mida, generalment es tornen més grans, i Evolució: qualsevol canvi en la piga les últimes setmanes o mesos

“Davant qualsevol d'aquests símptomes, és imprescindible anar al dermatòleg, ja que pot ser degut a un carcinoma o un melanoma, que és el tipus de càncer de pell més greu”, explica González Castro. 

0 Comentaris
cargando