Bàsquet

Istanbul acull una ‘final four’ femenina amb accent espanyol

  • El Perfumerías Avenida, que jugarà aquest divendres la semifinal contra el Sopron, lluitarà pel seu segon títol d’Eurolliga

  • Tres dels quatre entrenadors que lluitaran pel títol són espanyols: Méndez (Iekaterinburg), Lapeña (Fenerbahçe) i Iñiguez (Perfumerías)

Istanbul acull una ‘final four’ femenina amb accent espanyol
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Una dècada després de la seva última aparició, el Perfumerías Avenida de Salamanca tornarà a disputar la ‘final four’ de l’Eurolliga femenina, amb l’ambiciós objectiu d’aixecar-la per segona vegada. Serà a Istanbul, en una competició amb marcat accent espanyol. Tres dels quatre entrenadors que lluitaran pel títol són espanyols. Miguel Méndez, del Iekaterinburg; Víctor Lapeña, del Fenerbahçe, i Roberto Iñiguez, del Perfumerías Avenida.

«Si fóssim d’una altra disciplina o es tractés de bàsquet masculí, obriríem el telenotícies», va reivindicar Méndez en un cara a cara amb els altres tres entrenadors a TVE abans de les semifinals que enfrontaran aquest divendres el campió Iekaterinburg i l’amfitrió Fenerbahçe (15.00 hores), abans del Perfumerías contra el Sopron hongarès (20 h, TDP). Els guanyadors s’enfrontaran diumenge a la gran final (18 h).

Miguel Méndez va arribar el 2018 a Rússia i ha portat al triomf el Iekaterinburg en les dues últimes edicions (2018 i 2019), ja que l’edició passada es va suspendre a a causa de la pandèmia. El conjunt rus, que compta amb Alba Torrens a les seves files, apareix com el gran favorit amb una plantilla que compta, entre d’altres, amb la nord-americana Breanna Stewart (1,91) la MVP de l’última final de la WNBA i la belga Emma Meesseman.

A buscar la sisena corona

L’aler mallorquina, present en aquests dos últims títols, perseguirà la seva sisena corona continental, després de la que va aconseguir amb el Perfumerías Avenida (2011), amb el Galatasaray (2014) i tres amb el quadro rus, on completa la seva cinquena temporada (2016, 2018 i 2019). Si ho aconsegueix, igualaria Lidia Gorlin, estrella italiana dels 80, i de la seva excompanya al Iekaterinburg, la nord-americana Diana Taurasi, actual estrella dels Phoenix Mercury de la WNBA.

El rival del Iekaterinburg a les semifinals és el Fenerbahçe de Víctor Lapeña i amb la també ala pivot de la selecció Laura Nicholls, que va arribar a l’equip fa tot just un mes i només ha pogut jugar l’eliminatòria de quarts contra el Galatasaray i persegueix la seva primera corona.

Trajectòria impecable

El Perfumerías, que va aconseguir la classificació després d’eliminar l’Uni Girona a doble partit en quarts de final, s’enfrontarà al Sopron a l’altra semifinal, després d’una trajectòria impecable que l’ha mantingut com a invicte a totes les bombolles de la temporada i amb només dues derrotes en Lliga, contra el València, i contra el quadro català d’Alfred Julbe a la final de la Copa de la Reina.

Notícies relacionades

«Hem de posar el poc a mantenir la nostra identitat i si ho aconseguim, tindrem molt guanyat», afirma Íñiguez, elegit com a millor entrenador de la competició aquesta temporada. El quadro de Salamanca intentarà seguir els passos del València, nou campió de l’Eurocup després de superar aquesta setmana el Reyer Venezia amb Queralt Casas (20 punts) com a MVP i la joveníssima Raquel Carrera com a autora dels dos llançaments lliures decisius.

«No volem posar-nos cap sostre i somiar ¿per què no? Ens hem guanyat el dret a què ens tinguin en compte», diu la veterana capitana de l’equip, Silvia Domínguez, que amb 34 anys disputarà a la seva sisena ‘final four’ d’Eurolliga, després d’aconseguir el títol amb tres equips diferents: Halcón Avenida (2011), Ros Casares (2012) i Iekaterinburg (2013). A la plantilla del Perfumerías, destaca la també base Tiffany Hayes, les pivots Samuelson i Diallo, així com les espanyoles Maite Cazorla i Leonor Rodríguez.