BÀSQUET

Pau Gasol: «Tornada a casa amb la mateixa ambició que tenia quan vaig marxar»

El pivot de Sant Boi no aclareix quan es produirà el seu debut: «A veure com passa aquesta setmana; espero que sigui aviat»

Pau Gasol: «Tornada a casa amb la mateixa ambició que tenia quan vaig marxar»
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La primera presentació de Joan Laporta no va ser amb un Eric Garcia, un Memphis Depay o un Giorgino Wijnaldum. Ningú que toca la pilota amb els peus. L’estrena del president blaugrana va ser amb una estrella superior, de bàsquet, un Pau Gasol que fa uns dies que s’entrena al 50% amb Saras Jasikevicius i els seus nous companys d’equip. Gasol no va revelar quan es produirà el seu esperat debut 20 anys després que marxés com un jove talent que va explotar més enllà de les expectatives imaginades a l’NBA.

«Tenim una idea per a la tornada, però no hi hem posat una data concreta. Anem veient com passa aquesta setmana per anar acostant-nos a aquesta data que tots estem desitjant. Espero que sigui aviat. És important que jo agafi ritme per poder aportar en aquest equip», va assenyalar Gasol, apartant de moment la idea d’una aparició imminent.

Gasol, de 40 anys i havent superat una greu lesió al turmell que l’ha mantingut apartat durant dos anys de les pistes de bàsquet, va convocar bona part de la nova directiva, el seu entrenador i jugadors com Mirotic i Oriola a la posada de llarg. També es van veure llegendes com Audie Norris i, per descomptat, la seva família.

Objectiu: l’Eurolliga

El pivot de Sant Boi va recordar que la seva tornada es va produir després de les converses mantingudes amb Juan Carlos Navarro, a l’àrea de bàsquet del club (i pujant) i també amb Jasikevicius. «Per a mi era important parlar amb Saras. Li dono les gràcies per haver confiat que pugui aportar com a jugador en un moment diferent per a mi per la lesió. Tots tenim molta il·lusió».

Notícies relacionades

‘Il·lusió’ és certament la paraula que més ha utilitzat Gasol aquest migdia. «Tornada a casa amb la mateixa ambició que tenia quan vaig marxar. No volia acabar la meva etapa tan bonica com a jugador amb una lesió. Vull acabar disfrutant i jugant», va dir abans d’entrar al vestidor i posar-se l’equipament del Barça, amb el número 16 que tornarà a portar. Això de l’ambició ho va constatar a l’assegurar que vol guanyar l’Eurolliga.

Tot un somni després de la greu lesió en què va arribar a pensar que potser no podria tornar a jugar més. «El procés de la lesió ha sigut molt complicat. Van saltar les alarmes a San Antonio, però no pensàvem que fos tan greu. Però com a esportista i per ser com soc vaig decidir tirar cap endavant. Després de la segona operació va començar un procés en què no sabíem què passaria. Tenia 39 anys. Però la il·lusió per tornar a jugar és el que m’ha permès ser avui aquí. En qualsevol cas, passés el que passés ja he tingut una carrera privilegiada».

Temes:

Pau Gasol