BÀSQUET

El Divina Joventut assoleix un acord amb Hisenda

El club verd-i-negre pacta la devolució de 3 milions en 8 anys amb l'agència tributària, punt imprescindible per evitar la liquidació

GRA147. BARCELONA, 18/12/2016.- El jugador del FC Barcelona Lassa, Juan Carlos Navarro (i), y el del Divina Seguros Joventut Dimitri Nenad, durante el partido entre ambos conjuntos, correspondiente a la decimotercera jornada de la Liga Endesa, disputado hoy. EFE/Marta Pérez

GRA147. BARCELONA, 18/12/2016.- El jugador del FC Barcelona Lassa, Juan Carlos Navarro (i), y el del Divina Seguros Joventut Dimitri Nenad, durante el partido entre ambos conjuntos, correspondiente a la decimotercera jornada de la Liga Endesa, disputado hoy. EFE/Marta Pérez / MARTA PÉREZ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El futur del Divina Joventut de Badalona comença a aclarir-se. El club ha arribat a un acord amb Hisenda per tornar el deute que arrossega i que ha estat perjudicant econòmicament l'entitat els darrers temps, fent perillar fins i tot el seu futur.

La directiva del club verd-i-negre ha establert amb els responsables de l'Agència Tributària un nou calendari de vuit anys per tornar el deute que manté i que s'aproxima als tres milions d'euros. Les dues parts consideren assumible el nou calendari fixat.

Els problemes per complir amb els terminis establerts havien dut el club a patir embargaments els últims mesos. La firma d'aquest acord suposarà l'aixecament de l'embargament dictat a finals del 2015 i tornarà el club a una situació de normalitat.

L'acord amb Hisenda és un dels tres punts que el president de l'entitat Jordi Villacampa es va marcar recentment Jordi Villacampaper evitar portar el club a liquidació. Els altres dos són el pacte amb Bankia, el seu principal creditor, amb qui s'està treballant intensament les últimes setmanes, per refinançar el deute. I, finalment, un acord amb l'Ajuntament de Badalona per estudiar una venda del Club Esportiu Mas Ram, propietat de la Penya, que reduiria notablement el passiu del deute.

TRES MESOS DE TERMINI

La resolució del conflicte amb l'Agència Tributària aplana la viabilitat de l'històric club que dirigeix Villacampa, que el desembre passat, a la junta d'accionistes de la Societat Anònima Esportiva, va anunciar que abandonarà el càrrec després de 17 anys a la presidència, després d'encarrilar la viabilitat econòmica de la Penya, per la qual cosa es va donar tres mesos de termini. 

Notícies relacionades

L'operació que ha desencallat econòmicament el futur del club ha estat la venda a finals del 2016 d'uns terrenys al barri de Pomar a Mercadona, per una quantitat propera als tres milions d'euros, venda que s'havia allargat en el temps per un tema de permisos. L'acord va permetre liquidar ja una part del deute amb Hisenda.

Durant aquestes setmanes, el club està treballant també intensament en un acord amb Bankia i un altre amb l'Ajuntament per buscar una solució a la venda de Mas Ram, que aclariria de forma definitiva la viabilitat.