El cotxe que multa vehicles en carrils bus comença a sancionar avui

El cotxe que multa vehicles en carrils bus comença a sancionar avui

El cotxe que multa vehicles en carrils bus comença a sancionar avui

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cotxe multador d’infractors als carrils bus de Barcelona ja té data d’estrena: des d’avui mateix. L’Ajuntament de Barcelona i TMB anuncien la posada en circulació del vehicle que caçarà in fraganti les infraccions comeses en aquests espais de calçada reservada al transport públic. El va presentar al març i va pentinar la ciutat durant dos mesos en fase de proves, durant la qual va detectar 60 infraccions al dia de mitjana.

Notícies relacionades

«La mesura s’emmarca dins del Pla Endreça i té per objectiu millorar la velocitat comercial de l’autobús i la seguretat viària, mitjançant la dissuasió de la invasió de vehicles no autoritzats als carrils reservats», defensa el consistori. Detall important per als conductors: sancionarà les «infraccions estàtiques», és a dir, quan un cotxe pari o estacioni en un carril bus, però no incursions puntuals per girs i accessos a guals. Les multes oscil·laran entre els 60 i 200 euros, segons el cas.

El vehicle complementa l’acció de la Guàrdia Urbana per dissuadir i castigar les males pràctiques de conductors de vehicles privats i de mercaderies en els 221,8 quilòmetres de carril bus que hi ha a la capital catalana. A més d’aconseguir que els viatges en bus siguin més ràpids, la mesura vol evitar «maniobres complexes» dels conductors de bus i el consegüent risc d’accident.