Una carrera solidària per a famílies i gossos

El parc fluvial del Besòs acollirà el 26 de maig la segona edició de la Can We Run, activitat solidària que uneix els humans amb les seves adorades mascotes canines.

Una carrera solidària per a famílies i gossos

Gerardo santos

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’habitual relació especial que uneix humans i gossos des de temps immemorials es demostra (igual que el moviment) caminant. O corrent, com és el cas del que passa en la Can We Run, la carrera solidària que uneix els humans amb les seves mascotes canines i que viurà la seva segona edició el 26 de maig a Santa Coloma de Gramenet. Així ho va anunciar ahir l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, acompanyada pel director general de Prensa Ibérica a Catalunya i a les Balears, Fèlix Noguera, i la directora general de la Fundación Altarriba, Yolanda Valbuena. Aquesta entitat, que protegeix i promou l’adopció d’animals de companyia, serà la beneficiària d’una part (el 30%) de la recaptació resultant de la venda dels dorsals per participar en la carrera. Dorsals que es poden trobar ja disponibles al recinte de La CIBA, el centre feminista de referència a la ciutat.

La carrera, que té com a objectius impulsar l’adopció i la tinença responsable de mascotes, promoure un estil de vida saludable i recaptar fons per ajudar les protectores d’animals, està organitzada per Prensa Ibérica, EL PERIÓDICO i el diari Sport. Al seu torn, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i amb els patrocinis oficials d’Arthur (la pel·lícula), Eurofitnes, Bissel i Josera, així com amb la col·laboració de Coca-cola, Kivet, NutriSport, Ownat, Tractive, Wuapu i Zeta Espacial.

Durant la presentació de l’esdeveniment, que va tenir lloc al colomenc centre d’art Can Sisteré, l’alcaldessa Parlon va destacar el sentiment animalista de la ciutat, així com la "projecció" per a Santa Coloma que suposa l’organització de la carrera Can We Run, un esdeveniment que "uneix la pràctica de l’esport amb el respecte pels animals".

Així mateix, Parlon va agrair al director general de Prensa Ibérica a Catalunya i a les Balears, Fèlix Noguera, que s’hagi tornat a confiar en Santa Coloma per acollir la cita: "Ens esforçarem perquè sigui una carrera bonica, agradable, i que transmeti valors positius".

Notícies relacionades

Noguera va dibuixar la connexió existent entre la Can We Run i la manera d’entendre el món d’EL PERIÓDICO: "Aquesta iniciativa enllaça amb la nostra manera d’explicar als lectors el progrés de les persones conservant el planeta", i va destacar com a element que produeix "una especial il·lusió" el fet que la carrera solidària ajudi a "fomentar el vincle entre les famílies i les seves mascotes, que no deixen de ser part de les mateixes famílies".

Per finalitzar, la directora general de la Fundación Altarriba, Yolanda Valbuena, va recordar el camí que queda per fer respecte a la tinença responsable d’animals: "Massa gent pensa encara que es pot desprendre d’un animal com si es tractés d’un objecte", va lamentar. "Però per això som aquí, per aconseguir grans canvis", va concloure Valbuena.