BCN torna a limitar horaris de bars, súpers i terrasses en el Primavera

BCN torna a limitar horaris de bars, súpers i terrasses en el Primavera
1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com ja es va fer per primera vegada el 2023, l’Ajuntament de Barcelona limitarà l’horari de l’hostaleria, les terrasses i els supermercats de 24 hores en l’entorn del Fòrum durant els dies en què se celebra el Primavera Sound, del 29 de maig al 3 de juny. Les restriccions es justifiquen per prevenir que els espectadors es concentrin abans i després dels concerts als locals situats sota les vivendes i per fer botellon, a risc de pertorbar el descans i el son dels veïns.

La directriu és idèntica a la de l’any passat. Els súpers 24 hores –proveïdors habituals d’alcohol per beure al carrer– "hauran d’estar tancats al públic i no podran portar a terme cap activitat de venda entre les 22 i les 8 hores, entre el 29 de maig i el 3 de juny", va informar el consistori ahir.

Al seu torn, bars i restaurants retardaran l’obertura entre el 31 de maig i el 2 de juny fins a les vuit del matí, dues hores més tard del que solen tenir autoritzat. L’ajuntament procura així posar distància entre l’obertura dels locals i l’hora de sortida del recinte del Primavera Sound després de les últimes actuacions, que s’allarguen fins a les sis del matí entre el 30 de maig i l’1 de juny. El propòsit és dissuadir el públic de quedar-se a la zona per prolongar la festa.

Notícies relacionades

Quant a les terrasses, podran muntar a partir de les vuit del vespre i hauran de desmuntar-se a les 23 hores, del 29 de maig al 3 de juny. L’ordenança municipal estableix que, d’ordinari, es poden mantenir instal·lades fins a les dotze de la nit de diumenge a dijous i fins a la una, els divendres i vigílies de dies festius.

Les restriccions s’estendran pels carrers delimitats per Sant Raimon de Penyafort, Litoral, Selva de Mar, Pallars i Ferrer Bassa. L’ajuntament al·lega que dicta la resolució "sobretot per raons d’ordre públic i convivència amb els veïns" del Fòrum.