Luigi Salmoiraghi: "La qualitat de vida de BCN supera la d’altres capitals"

Luigi Salmoiraghi: "La qualitat de vida de BCN supera la d’altres capitals"

B. G.

2
Es llegeix en minuts
B. G.

Luigi Salmoiraghi, italià, 52 anys. Casat i amb un fill de 5 anys. Es va mudar a Barcelona el setembre de l’any 2000. El setembre del 2023 va llançar els seus serveis de fractional management, ajudant empreses emergents i empreses a millorar els seus processos de vendes i màrqueting.

¿Per què vas escollir la ciutat de Barcelona?

A l’estiu del 2000, estava elegint on obrir la delegació espanyola de la firma D-Link. Madrid i Barcelona em semblaven dues ciutats meravelloses, però aquesta última em va captivar. Des del primer moment, vaig apreciar la manera de treballar i de fer negocis a Barcelona, molt similar a la de la meva ciutat natal, Milà. Amb una oferta cultural destacable en una ciutat cosmopolita i molt europea. A més, els meus primers col·laboradors eren d’aquí i, des del primer instant, em van ensenyar la Barcelona menys turística, més local i autèntica.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

Notícies relacionades

No vull que sembli un tòpic, però la qualitat de vida està per sobre de la de moltes altres capitals europees. Malgrat ser una gran ciutat, encara no ha perdut la dimensió humana, gaudint d’un clima mediterrani pel que ens envegen a tot Europa. No puc deixar d’esmentar l’oferta de cultura i art, els seus museus, galeries, esdeveniments i les seves joies modernistes. A escala laboral, són molts els sectors que destaquen i que permeten el desenvolupament professional. El seu poder d’atracció internacional ha permès l’arribada de molts professionals, contribuint així a un ecosistema cosmopolita de primer nivell.

¿Quins aspectes de la ciutat considera que cal millorar? ¿De quina manera?

Destacaria diversos aspectes, uns de més locals i un altre amb repercussió internacional. A escala local, sens dubte cal fer una gran feina per a tot el que concerneix la mobilitat. Jo sempre em desplaço en bici i crec que la contaminació de l’aire és un problema a la ciutat, principalment a causa del trànsit de vehicles. Es necessiten mesures per reduir les emissions, com fomentar l’ús del transport públic i els vehicles elèctrics, però sense perjudicar el ciutadà. Un altre repte que cal abordar és la seguretat. És veritat que la taxa de criminalitat a Barcelona és relativament baixa respecte a altres ciutats europees, però hi ha algunes zones on els delictes menors són un problema. Es necessiten mesures per millorar la seguretat pública. Finalment, a escala internacional Barcelona ha de recuperar una mica l’esmalt que ha perdut en els últims anys. En els meus viatges de feina a Itàlia, per exemple, he notat com la percepció que es té des de fora ha anat canviant i moltes vegades no correspon a la realitat. Barcelona hauria de reprendre el seu màrqueting per enfortir la seva pròpia marca. Com a viatger freqüent, trobo molt a faltar un aeroport més competent quant a vols transoceànics i internacionals.

Temes:

Barcelona