La gran festa de Barcelona

El programa imprès de La Mercè, aquest diumenge amb l’edició paper d’EL PERIÓDICO

GUIA PRÀCTICA | La Mercè 2023: concerts i activitats de les festes de BarcelonaLa Mercè 2023: concerts i activitats de les festes de Barcelona

FESTIUS | 24 i 25 de setembre de 2023: ¿on és festiu el Dia de la Mercè i quin dia?24 i 25 de setembre de 2023: ¿on és festiu el Dia de la Mercè i quin dia?

TRANSPORT | El metro de Barcelona tindrà un horari especial durant les festes de la MercèEl metro de Barcelona tindrà un horari especial durant les festes de la Mercè

El programa imprès de La Mercè, aquest diumenge amb l’edició paper d’EL PERIÓDICO

Chamo San

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa major de Barcelona, la Mercè, torna a omplir de cultura i diversió la capital catalana del divendres 22 al dilluns 25 de setembre. Amb gegants, castellers, balls tradicionals, concerts a dojo i el característic piromusical com a guinda al pastís, l’edició 2023 ofereix quatre dies de propostes per a tots els gustos i edats. Gratuïtes i descentralitzades, perquè arribin a tots els barcelonins.

EL PERIÓDICO t’ofereix aquest diumenge el programa d’actes imprès, encartat en l’edició paper del diari. Una guia molt útil amb tota la informació necessària per esprémer el millor de cada escenari: dates, horaris, adreces i artistes. El cap de setmana llarg facilita el gaudi d’aquest impressionant desplegament d’activitats: dilluns és festiu local a Barcelona i altres municipis, al caure diumenge el dia 24 de setembre, dia de la Mercè.

La celebració començarà divendres a la tarda amb el pregó. Aquest any l’honor el tindrà l’escriptora Najat El Hachmi. «Em fa molta il·lusió perquè és el lloc on he triat viure, sense que les circumstàncies m’hi obliguessin», va expressar en la presentació oficial. Per la seva banda, el cartell 2023 l’ha fet l’artista Chamo San i el consistori n’ofereix còpies gratis en format pòster. L’obra rendeix homenatge a personatges icònics de Barcelona, com Bernardo Cortés, Teresa Pàmies, Peret, Ramon Casas, el Pinotxo de la Boqueria i Margarita Xirgu.

Un any més, els concerts seran un gran atractiu del programa. Aquest any, com a novetat, l’avinguda de la Reina Maria Cristina deixarà de ser l’escenari principal d’actuacions. En aquesta ocasió, la festa es trasllada al carrer Menéndez i Pelayo, a prop del Camp Nou. Allà tindran lloc diverses actuacions de la mà de Cadena 100, RAC 105 i Europa FM, que portaran artistes i grups coneguts com Abraham Mateo, Chanel, Buhos, Lildami i The Tyets. Altres noms forts del cartell 2023 en espais com el Moll de la Fusta, la platja del Bogatell, Fabra i Coats i l’avinguda de la Catedral són Zoo, Lildami, Mushkaa, La Fúmiga, Suu, Triquell i Doctor Prats.

Notícies relacionades

La cultura popular també atraurà milers de barcelonins, amb cercaviles, diades castelleres i el correfoc que se celebrarà per tercer any al passeig de Gràcia. A més, Barcelona mirarà de recuperar, ara sí, la Nit de Vigílies després de l’intent fallit del 2022. Els focs artificials il·luminaran les platges i compartiran protagonisme amb un espectacle de drons.

Igualment, Maria Cristina continuarà acollint l’emblemàtic piromusical de comiat, que tindrà lloc el dilluns 25 de setembre de 22.00 a 22.25 hores. Serà el Sónar el que posarà la banda sonora del 30è aniversari d’aquest acte, durant els seus 25 minuts de durada.