Vacances d’estiu

Fundesplai inicia la campanya de casals i colònies amb una festa al Prat de Llobregat

Milers de persones han participat aquest diumenge al Parc Nou en la 35a edició de la festa anual, que ha ofert als visitants unes 50 activitats lúdiques i educatives.

Fundesplai inicia la campanya de casals i colònies amb una festa al Prat de Llobregat

Fundesplai

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milers de persones han participat aquest diumenge al Parc Nou del Prat de Llobregat (Barcelona) en la 35a edició de la festa anual de Fundesplai, que ha ofert als visitants unes 50 activitats lúdiques i educatives.

Aquest estiu, l’entitat ofereix unes 82.000 places per a infants i adolescents, repartides en més de 1.200 torns, amb unes 8.000 beques per a les famílies que no puguin afrontar la despesa d’aquestes activitats, una quantitat similar a les atorgades l’any passat (7.995), que van suposar un increment del 25% respecte al 2021.

Cada any, milers de persones es reuneixen a la festa, que aquest any tenia per lema «Fem possible un món millor», que és també el de la campanya d’estiu.

Entre altres tallers, els assistents han pogut participar en activitats com ‘L’hort al balcó’, que ensenya com tenir a casa un petit hort amb diverses hortalisses; ‘Jo menjo de temporada’, un joc per descobrir quines són les fruites i verdures de cada temporada, i ‘El sucre ocult’, per esbrinar el sucre que amaguen molts aliments.

Notícies relacionades

La directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez, ha assenyalat en la seva intervenció en la festa que la societat es troba «en un moment de grans reptes com l’emergència climàtica i les necessitats socials emergents» i des de Fundesplai s’aposta per una tasca educativa i social basada en els valors de la convivència i la sostenibilitat».

En el mateix acte, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha ressaltat que «més que mai es necessiten els esplais per fer un país inclusiu i equitatiu i compromès amb el medi ambient i aquests esplais ajuden a garantir la igualtat de tots els infants».