Educació i oci

Tornen les colònies i campaments d’estiu d’El Periódico, la UPC i Fundesplai

  • Obertes les inscripcions per a una nova edició del programa estival dirigit a nens i joves d’entre 8 i 17 anys

  • La gran novetat d’aquest anys són els Camps de Tecnologia, que versaran sobre la intel·ligència artificial i els drons

Tornen les colònies i campaments d’estiu d’El Periódico, la UPC i Fundesplai
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO, la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) i Fundesplai obren el període d’inscripcions per a una nova edició del seu programa de colònies i campaments d’estiu, dirigit a nens i joves d’entre 8 i 17 anys. Es tracta d’una oferta especialment atractiva pel contingut i la qualitat de les activitats i instal·lacions.

El programa inclou cinc torns de colònies per a nens i nens de 8 a 12 anys que tindran lloc entre el 25 de juny i el 29 de juliol i dos torns de camps amb pernoctació per a joves de 13 a 17 anys entre el 10 i el 23 de juliol.

Tecnologia, diversió i valors

Aquest any, la gran novetat són els dos torns de Camps de Tecnologia, destinats a joves d’entre 13 i 17 anys i que compta amb la col·laboració de la UPC en el marc del seu Pla de Foment de Vocacions STEAM. El primer dels torns es desenvoluparà entre el 10 i 16 de juliol i girarà entorn de la intel·ligència artificial (IA), mentre que el segon camp serà entre el 17 i el 23 de juliol i tindrà com a centre d’interès els drons.

Els dos camps comptaran amb tallers tecnològics especialitzats i xerrades inspiradores impartides per investigadores i investigadors de la UPC.

Quant als tallers, en el cas de la IA estan coordinats pel centre d’investigació Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i, en el de drons, per personal investigador vinculat al laboratori DroneLab, ubicat al Campus del Baix Llobregat de la UPC, que també oferirà una visita a les seves instal·lacions.

Totes les activitats dels camps treballaran de manera transversal l’educació en valors com la solidaritat, el vessant social de la tecnologia i la cooperació, entre d’altres. Les activitats es realitzaran a les instal·lacions del Centre Esplai (el Prat de Llobregat), de manera que els joves podran disfrutar d’un munt d’opcions lúdiques: sortides a la platja, vela, pàdel surf, escape rooms, jocs, etc.

La durada dels campaments és de set dies i tenen un cost de 490 euros, que inclouen la pensió completa, monitoratge i tots els materials necessaris per dur a terme les activitats programades.

Colònies a la natura per a nenes i nens de 8 a 12 anys

Per a nenes i nens de 8 a 12 anys, EL PERIÓDICO i Fundesplai ofereixen cinc tandes de colònies que permetran disfrutar d’una estada en instal·lacions de màxima qualitat en plena natura.

El primer torn es realitzarà del 26 de juny a l’1 de juliol a l’Alberg de Cal Pons (Puig-reig, Berguedà), un equipament que forma part del conjunt arquitectònic d’una antiga colònia tèxtil del segle XIX, on nenes i nens podran descobrir una part de la història mentre disfruten d’excursions, tallers, jocs i piscina als boscos del Pirineu.

El segon tindrà lloc entre el 2 i el 8 de juliol a la casa de colònies de les Codines (Montesquiu, Osona), una antiga masia rehabilitada situada al Parc del Castell de Montesquiu, una fortificació que data del segle XIII. Boscos, basses, ponts medievals... Un lloc ple de llegendes.

El tercer es desenvoluparà del 9 al 15 de juliol a la casa de colònies de la Cinglera (Vilanova de Sau, Osona), un equipament ubicat en una gran finca de prats i boscos al peu del pantà de Sau i al mig de la serra de les Guilleries, on els nens podran realitzar caiac, rutes amb bicicleta, parc d’aventura, piscina, tir amb arc, carreres d’orientació i excursions.

El quart torn començarà el dia 16 i acabarà el 22 de juliol als Vagons d’Àger (Àger, la Noguera), una antiga estació inaugurada el 1949 i dos antics vagons de tren de la sèrie 5.000 de Renfe totalment remodelats com a casa de colònies i a poca distància del pantà de Camarassa i de rutes excursionistes de gran bellesa.

Finalment, el cinquè torn serà entre el 23 i el 29 de juliol a l’alberg de Viladoms de Baix (Castellbell i el Vilar, el Bages), distribuït en diferents mòduls-casetes d’estil futurista i situat al davant de la muntanya de Montserrat. Piscina, pista esportiva, excursions, tret a l’arc... Són algunes de les activitats que podran disfrutar nenes i nens.

Reporters a la natura

Els nois i noies també tindran l’oportunitat de fer de reporters. Al finalitzar l’estada, tornaran a casa amb un exemplar d’EL PERIÓDICO en paper de les seves colònies ¡en els quals ells seran els veritables protagonistes!

La durada dels és de set dies i tenen un preu de només 335 euros, que inclouen la pensió completa, el monitoratge i tots els materials necessaris per portar a terme les activitats programades.

Notícies relacionades

Les activitats estan coordinades per equips de monitors experts, tots amb àmplia i contrastada experiència. Tots els allotjaments compten amb les millors condicions que ofereix Fundesplai, estan equipades amb piscina i ubicades en emplaçaments privilegiats.

Per a més informació i reserves podeu consultar la pàgina web http://estiudecolonies.elperiodico.cat o trucar al 93.551.15.10.