Atletisme popular

La Cursa Sant Antoni estrena el calendari de carreres populars a Barcelona

La prova reuneix prop de 2.700 corredors un diumenge gèlid amb victòries de Dmitrijs Serjogins i Cristina Silva

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja és tradició que la primera carrera popular de l’any sigui una de «barri» com la Cursa Sant Antoni. Ja són 44 edicions gairebé ininterrompudes –només el 2021 a causa de la pandèmia de la covid– que una de les proves més cèntriques estreni el calendari de proves atlètiques d’asfalt a Barcelona.

2.662 corredors han completat els 10 quilòmetres d’un circuit amb inici i final al carrer Sepúlveda i que recorre les principals avingudes del barri barceloní.

En categoria masculina, el vencedor ha sigut Dmitrijs Serjogins, que ha trencat la barrera dels 30 minuts i ha deixat el crono en uns impressionants 29 minuts i 33 segons. Al corredor de La Sansi l’han acompanyat al podi dos atletes de l’Ironwill Solideo: Anas Bakhat (amb un temps 30 minuts i 13 segons) i Mourad Mounin, que només ha arribat tres segons després (30 minuts i 16 segons).

Notícies relacionades

Quant a la participació femenina, el triomf ha sigut per a una cara ben coneguda en les carreres locals i recent triomfadora de la Behobia–San Sebastian, Cristina Silva, que ha travessat la meta amb un crono de 34 minuts i 47 segons sense donar opció a les seves rivals. La corredora catalana ha quedat per davant d’Anna Beltran, que ha quedat segona amb un temps de 35 minuts i 32 segons, i d’Ariadna Fenes, que completava el podi amb un temps de 35 minuts i 41 segons.

Després de la celebració de la prova per a adults arribava el torn dels més petits amb l’inici de les carreres infantils, unes proves amb molt ambient als voltants de la zona de sortida i meta que suposen el colofó a una primera carrera de l’any a la qual seguirà la multitudinària Mitja de Barcelona el 19 de febrer.

Temes:

Atletisme