10.000 inscrits

La Cursa dels Nassos reuneix 10.000 corredors amb l’absència de Jakob Ingebrigtsen i Taye acariciant el record del món

El noruec, malalt, no disputa la prova elit en què ha guanyat l’etíop Adisu Girma i la plusmarquista mundial es queda a pocs segon de tornar a repetir la gesta.

2
Es llegeix en minuts

L’arquer medallista olímpic que va encendre la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona-92, Antonio Rebollo, ha obert aquest dissabte a la tarda la Cursa dels Nassos, la carrera que serveix per acomiadar l’any en clau d’atletisme popular a la capital catalana i en la qual, un any més, una multitud de corredors han decidit celebrar el canvi de full del calendari, ja sigui vestits de curt o disfressats, però sempre amb les vambes lligades i el dorsal al pit.

Adisu Girma i Taye regnen en el 5k

La carrera barcelonina es desdobla des de l’any passat en dues proves. D’una banda, la prova Elit de 5 quilòmetres i amb sortida a l’avinguda d’Icària, ha comptat amb un total de 50 atletes, entre els quals destacaven l’actual plusmarquista mundial de 5k (14 minuts i 19 segons en aquest mateix circuit), l’etíop Ejgayehu Taye Haylus; els germans Ingebrigtsen al complet –amb Filip, Henrik Jakob– i amb el més petit amb l’objectiu de batre el rècord del món que ostenta l’etíop Berihu Aregawi  (12 minuts i 49 segons, també en aquest mateix traçat); la seva compatriota Karoline Bejerkeli Grovdal, vigent campiona d’Europa de 3.000 metres; i l’alemanya Konstanze Klosterhalfen (àlies ‘Koko’), recent guanyadora de la Mitja Marató de València.

Finalment Jakob i el seu germà Filip no han sortit de la prova a l’estar malalts i la prova masculina s’ha convertit en un duel entre diversos corredors: l’etíop Adisu Girma, a la fi guanyador, un combatiu Ilias Fifa –que acaba de sortir d’una sanció de quatre anys per dopatge– que ha quedat en segona posició, el suís Jans Raes, que ha copat la tercera posició després d’una gran remuntada, i l’espanyol Abdessamad Oukhelfen, que s’ha acabat enfonsant en els metres finals després d’una dura batalla per mantenir-se en el grup de cap.

Per la seva banda, l’etíop Ejgayehu Taye ha liderat de principi a final la prova femenina i ha quedat a pocs segons del seu propi rècord del món. A continuació ha traspassat la línia de meta l’alemanyaKlosterhalfen, que ha baixat dels 15 minuts, després de rivalitzar a la primera meitat amb la plusmarquista, i en tercera posició ha acabat la noruega Karoline Bjerkeli Grøvdal.

10.000 inscrits a la prova Open

Notícies relacionades

D’altra banda, la carrera Open comptava amb un total de 10.000 inscrits i prop de 8.200 corredors en meta que han sortit a un quart de sis de la tarda des del carrer Selva de Mar amb la missió de completar un circuit de 10 quilòmetres i la victòria del qual en l’apartat masculí ha caigut del costat del marroquí Mohamed el-Ghazouany, amb un temps de 28 minuts i 45 segons, en una disputada lluita amb l’atleta de Batea Adam Maijo, que ha arribat a tan sols dos segons del guanyador i, completant el podi, Abderrahim Ougra, amb un temps de 29 minuts i 17 segons.

Quant a la victòria femenina, ha sigut per a la francesa Margaux Sieracki, amb un temps de 32 minuts i 17 segons, seguida de dues catalanes: l’actual campiona d’Espanya de Mitja Marató Meritxell Soler (32 minuts i 30 segons) i la recent plusmarquista nacional de marató Marta Galimany (32 minuts i 35 segons).

Temes:

Atletisme