Eleccions municipals

El primer vídeo electoral de Xavier Trias: «Ho donaré tot»

  • L’exalcalde publica un vídeo al qual explica que «fa el pas» de presentar-se a Barcelona una altra vegada i insta a recuperar «l’orgull i el lideratge» de la capital catalana

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

«Sí, és veritat. Com potser ja us ha arribat, al final faig el pas. He decidit presentar-me a les eleccions a l’alcaldia de Barcelona», explica Xavier Trias en un vídeo publicat per Junts per Catalunya aquest dimarts. A les imatges, l’exalcalde explica la seva decisió.

Afirma que «molta gent» li ha demanat els últims mesos que s’hi presenti i que per la gent assumeix «la responsabilitat: «Ho he meditat a consciència. Per ells i per la ciutat, assumeixo la responsabilitat i ho donaré tot per fer-ho possible».

Les sigles

«Això no va de sigles, va de nosaltres, de la nostra ciutat, de la nostra manera de viure», diu Trias al vídeo, tot i que en realitat un dels primers aspectes que va plantejar aquest dilluns va ser de sigles, ja que ell advoca per una candidatura que uneixi Junts i el PDECat, malgrat que a l’octubre es va saber que havia deixat de militar en aquest segon partit.

A les imatges, abraça un dels arguments més habituals dels crítics amb la gestió d’Ada Colau: «Cal recuperar l’orgull i el lideratge de Barcelona».

16 anys com a regidor

Notícies relacionades

Trias va anunciar ahir a la nit en un sopar amb afiliats que es presenta a les municipals. Serà la cinquena vegada que optarà a l’alcaldia. De les quatre vegades anteriors en les quals es va presentar a l’alcaldia, va perdre en tres, les dues primeres, el 2003 i el 2007, i l’última, el 2015.

Alcalde entre el 2011 i el 2015, va passar el mandat 2015-2019 a l’oposició, a la qual ja havia estat vuit anys abans d’aconseguir el bastó de comandament. En total, ha sigut regidor 16 anys. Aquesta vegada només es quedarà a l’ajuntament si aconsegueix l’alcaldia, de manera que no és clar que compleixi els 20 al consistori.