Un adolescent s’entrega a la policia per l’agressió a un eurodiputat

Matthias Ecke, en un mítin reciente del SPD.

Matthias Ecke, en un mítin reciente del SPD. / X

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

Un adolescent de 17 anys es va entregar ahir a les autoritats a Alemanya assegurant ser un dels autors del brutal atac patit divendres per l’eurodiputat socialdemòcrata Matthias Ecke, quan penjava cartells de propaganda electoral a la ciutat de Dresden, a l’est d’Alemanya. El jove va acudir a la policia cap a la una de la matinada acompanyat d’un dels seus progenitors, segons va informar la policia. Després de prendre-li declaració va ser posat en llibertat per considerar-se que no hi ha risc de fuga i que no hi ha antecedents policials sobre ell.

Presumptament, es tracta d’un dels quatre membres del grup que es va llançar sobre Ecke i li va clavar una brutal pallissa. Un testimoni directe va identificar els agressors com joves d’entre 17 i 20 anys, vestits de negre i d’aparença ultradretana. Poc abans de l’atac a Ecke, de 41 anys i del Partit Socialdemòcrata del canceller Olaf Scholz, s’havia produït una altra agressió contra un voluntari dels Verds, de 21 anys. La policia sospita que es tracta dels mateixos atacants en els dos casos, per haver-se produït a la mateixa zona i en horari similar.

Impacte sobre la campanya

Notícies relacionades

L’agressió a Ecke, que va ingressar amb ferides de gravetat en un hospital i va haver de ser operat d’urgència, ha sacsejat la campanya electoral alemanya. Tant el canceller Scholz com el president del país, Frank-Walter Steinmeier, els dos socialdemòcrates, han condemnat els fets i han alertat contra la creixent crispació política, així com contra els missatges d’incitació a l’odi llançats des de l’extremisme dretà. Les condemnes s’han estès a la resta de l’espectre parlamentari.

Dresden, capital del land de Saxònia, és un bastió de la ultradretana Alternativa per a Alemanya (AfD), partit que al setembre podria alçar-se com a primera força en diversos estats de l’est del país.