Ple municipal

Colau s’obre a replantejar els diumenges de botigues obertes

  • L’alcaldessa proposa replantejar l’acord «si hi ha hagut un gran incompliment»

Colau s’obre a replantejar els diumenges de botigues obertes
1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat que es podria replantejar l’acord perquè els comerços de la ciutat en zones turístiques puguin obrir diumenges i dies festius entre el 15 de maig i el 15 de setembre «si hi ha hagut un gran incompliment». Així ha respost a una pregunta d’ERC en el ple d’aquest divendres sobre la seva valoració de l’acord, el qual els comerciants han instat a revisar perquè creuen que no s’han respectat totes les condicions laborals acordades.

Colau ha dit que comparteix la preocupació per «prioritzar el comerç de barri de proximitat» davant les grans marques i ha demanat donar un marge de confiança a la comissió de seguiment de l’acord, que considera que s’ha de vigilar.

Distància amb els restauradors

Notícies relacionades

Per contra, Colau ha considerat que el Gremi de Restauració de Barcelona «no té motiu de queixa» perquè les ampliacions extraordinàries de les terrasses per la pandèmia van aconseguir mantenir prop de 2.000 llocs de treball –en al·lusió a un estudi de la Universitat de Barcelona. Colau ha dit que no s’ha trencat cap acord a la pregunta del PP sobre la «insatisfacció del Gremi», perquè les terrasses que es puguin quedar seran en calçada com es va dir, i que s’està estudiant de manera detallada en funció de les característiques físiques de cada barri.

L’alcaldessa ha concretat que han demanat regularitzar unes 1.000 terrasses en calçada i ja se n’han autoritzat 250, i ha recordat que hi haurà sancions per als qui incompleixin en matèria de soroll o de nombre de cadires i taules: «Si es reclamen drets, també s’han d’assumir deures. La ciutat és així per a tothom».