Zona conflictiva

Els fets delictius al barri de la Mina de Sant Adrià es van reduir un 13% a l’estiu

  • Les tipologies delictives amb un descens més elevat són els robatoris amb violència (-56,9%) i els furts (-49,3%)

Els fets delictius al barri de la Mina de Sant Adrià es van reduir un 13% a l’estiu

Mossos

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els fets delictius al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) es van reduir un 13% a l’estiu, en comparació amb el mateix període del 2019, l’últim any abans de la pandèmia.

Així es desprèn de les dades exposades al final de la reunió aquest dijous entre director general de la Policia, Pere Ferrer, i l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, on el responsable policial ha explicat la tasca que porten a terme els Mossos d’Esquadra amb dispositius al barri de la Mina i patrullatges al municipi.

La trobada s’ha celebrat en el marc dels contactes que la direcció general de Policia i els Mossos d’Esquadra realitzen amb els diferents ajuntaments de Catalunya i les seves Policies Locals per avaluar els índexs delinqüencials i amb la voluntat de «trobar mecanismes de millora» i incrementar la col·laboració i la coordinació policial.

Aquestes dades es publiquen pocs dies després que al barri de Sant Adrià se succeïssin un tiroteig mortal i una operació dels Mossos contra una banda relacionada amb un segrest i altres delictes de caràcter violent.

Robatoris amb violència i furts, els que més decreixen

Les tipologies delictives que han experimentat un descens més notable a la Mina, en el marc del Pla Estiu, han sigut els robatoris amb violència i els furts, amb una caiguda del 56,9% i el 49,3% respectivament, seguit de robatoris en establiments comercials (42,1%) i robatoris amb força en domicilis (15,4%).

A més, segons la Policia catalana, els indicadors de seguretat actuals reflecteixen que els fets delictius registrats en tot el municipi de Sant Adrià entre el gener i l’agost del 2022 han disminuït un 3% en comparació amb el mateix període del 2019, passant de 2.970 a 2.882.

Notícies relacionades

Quant a tipologies delictives, s’han reduït els delictes contra les persones (-9,7%) i contra el patrimoni (-2,9%).

Pel que fa al patrullatge policial, la mitjana d’hores de serveis realitzats en els últims vuit mesos ha sigut d’un 14,6% superior que durant l’any 2019, fet que representa un increment de l’activitat policial de més de 300 hores al mes, amb una mitjana de 2.025 hores mensuals.