Els efectes de la pandèmia

Ajudes de 3.000 euros per a autònoms a Barcelona

Ajudes de 3.000 euros per a autònoms a Barcelona

Cedida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els autònoms de la ciutat de Barcelona que s’hagin donat d’alta des del 14 de març de 2020, inici de l’impacte més acusat de la pandèmia de coronavirus al nostre país, podran optar a una subvenció de fins a 3.000 euros per cobrir les despeses derivades de lloguer, gestoria i obligacions fiscals del primer any, així com fins a 500 euros en concepte de consum energètic, com a beneficiaris del programa municipal ‘Activa Autòno+’.

Així ho ha anunciat l’ajuntament de la capital catalana en un comunicat en què ha destacat que el programa ‘Activa Autòno+’ preveu arribar a 450 persones, «empresaris o persones sòcies de cooperatives de treball «que abans de la pandèmia es trobessin en situació d’atur i ara tenen un negoci propi». La iniciativa és complementària a «altres ajudes públiques».

Per al primer any

Notícies relacionades

El consistori ha informat que les ajudes «són per cobrir les despeses del primer any d’activitat», i es podran sol·licitar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits del 8 d’agost al 30 de setembre d’aquest any.

Segons els registres municipals, el 45% de les empreses de la ciutat «tenen forma jurídica d’autònom». Abans de la pandèmia hi havia 85.350 persones afiliades a aquest règim, i en l’actualitat n’hi ha 87.200, segons dades del Directori Central d’Empreses (DIRCE).