Nova normativa

Ciclistes es manifesten a Barcelona contra la limitació de bicis a Collserola

  • Associacions d’usuaris denuncien la prohibició de la bicicleta de muntanya a la serra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 600 ciclistes, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest diumenge a Barcelona en contra de la decisió del patronat del parc de Collserola de prohibir la pràctica del «mountain bike» (bicicleta de muntanya) pels senders de la serra. Els manifestants, convocats amb el lema «Collserola som tots. Som ciclistes, no delinqüents», han partit des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a Montjuic, i han circulat per la Gran Via i la Via Leitana fins a arribar a la plaça Sant Jaume, on han exhibit davant la seu de la Generalitat un cartell amb la pregunta «¿Dialoguem?».

Notícies relacionades

Xavi Puig, portaveu dels manifestants i tresorer de l’entitat «Collserola Sport Respecto Ciclisme», ha explicat a l’agència EFE que el patronat va aprovar aquest any un pla de protecció especial del parc que prohibeix específicament l’ús de senders de menys de tres metres d’ample als ciclistes i la pràctica amb la bicicleta de muntanya.

En relació amb la nova normativa, Puig ha contraposat aquesta prohibició al fet que «el lloc natural de la bicicleta de muntanya són els camins estrets des que es va inventar aquest esport als anys 60». El portaveu de l’entitat ha destacat que, a més, els ciclistes encara no han sigut multats per transitar per aquestes senders, però que les sancions «estan al caure», ja que quatre dels nou municipis que integren el patronat de Collserola ja han aprovat «la normativa sancionadora en les seves ordenances municipals».