FESTA MAJOR DE LA CAPITAL CATALANA

Cursa de la Mercè 2020: afectacions en el trànsit i transport públic

La prova popular se celebrarà aquest dissabte, 19, i diumenge, 20 de setembre, pels carrers de Barcelona

merce

merce / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cursa de la Mercè se celebrarà dissabte, 19, i diumenge, 20 de setembre, al front litoral de Barcelona. Durant la disputa de la carrera presencial (n’hi ha una altra de virtual), el trànsit es veurà afectat perquè estarà prohibit circular pels carrers afectats pel recorregut.

Les carreres, amb quatre sortides per dia, tindran lloc en un circuit de cinc quilòmetres que caldrà completar dues vegades. La sortida serà en l’encreuament de l’avinguda del Litoral amb el carrer de Josep Pla, i l’arribada, a la pista d’atletisme del Centre Esportiu Municipal La Mar Bella.

Afectacions de trànsit

No es podrà circular per l’avinguda del Litoral en el tram comprès entre el carrer de l’arquitecte Sert fins al Centre Esportiu Municipal de la Mar Bella entre les 6 del matí i les 13.00 hores de dissabte i diumenge.

De la mateixa manera, els vehicles que estiguin estacionats en aquest tram no podran moure’s durant aquest mateix horari.

Transport públic

Respecte al transport públic, les afectacions, que altres anys eren importants pels talls de trànsit a tot el recorregut, són mínimes en aquesta edició. Hi haurà canvis en dues línies de bus de TMB, la V23 i la V29, que quedaran limitades a avinguda Icària i a passeig Taulat, respectivament.

De tota manera, TMB recomana arribar a la sortida de la carrera presencial amb les línies de bus H16 i V29, o amb la línia 4 del metro parant a les estacions El Maresme | Fòrum o Selva de Mar.

Bicing obre una estació efímera al Fòrum

Notícies relacionades

Per afavorir els desplaçaments i respondre a una demanda més alta de la que és habitual, Bicing farà una prova pilot amb els seus abonats i abonades i instal·larà una estació efímera al Fòrum amb cabuda per a 150 bicicletes. L’objectiu és donar més facilitats a les persones inscrites en la prova atlètica perquè puguin arribar amb el Bicing, tot i que la zona de sortida de la carrera no disposa d’estacions pròximes.

Per aquesta raó, s’habilita aquest espai especial de 330 metres, senyalitzat i amb totes les garanties de seguretat i distància entre participants. S’ubicarà al carrer de Josep Pla, a menys de 40 metres de l’inici de la carrera, i durant la prova pilot es podrà visualitzar en l’aplicació. L’estació estarà disponible només durant la carrera, és a dir, de 7.00 a 11.00 hores durant els dos dies. A més, es garantirà que les sis estacions pròximes al punt d’arribada de la carrera disposin de prou bicis perquè els abonats i abonades inscrits a la carrera puguin tornar a casa amb el Bicing.

Temes:

Festes La Mercè