MESURES CONTRA LA COVID

Barcelona començarà a multar les persones que no portin mascareta

L'ajuntament intensificarà la vigilància policial a les zones propenses a registrar aglomeracions

zentauroepp54076972 urbana mascarilla200717102637

zentauroepp54076972 urbana mascarilla200717102637 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona començarà a multar la setmana que ve les persones que no portin mascareta i intensificarà la presència i vigilància a les zones propenses a registrar més aglomeracions.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha advertit en declaracions a la cadena de televisió betevé que aquesta setmana Barcelona abandonarà la fase «d’informació i acompanyament» i passarà a la «d’advertència i de correcció i, arribat el cas, sanció».

Batlle ha assegurat que hi ha un «cert relaxament» de la població a l’hora de mantenir les mesures d’higiene i de seguretat i ha apel·lat al «sentit comú».

Notícies relacionades

Tot i que no ha revelat les mesures restrictives per evitar brots nous de coronavirus, que aquest divendres anunciarà l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Salut, Batlle ha apuntat que «es treballarà en el camp dels aforaments i les distàncies».

Durant l’estat d’alarma, la policia municipal va imposar més de 30.000 multes, que ja s’han començat a tramitar perquè el consistori les cobri pròximament.