Es pretén ampliar inscrits

La Cursa de la Mercè es farà el 20 de setembre sense límit de corredors

Abans de Sant Joan es preveu obrir les piscines descobertes, però els CEM continuaran tancats fins a la fase 3

Diluns vinent, 1 de juny, s'obriran les instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure

zentauroepp49174186 bcn piscina montjuic200527213319

zentauroepp49174186 bcn piscina montjuic200527213319 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Carme Escales

Hi haurà Cursa de la Mercè. I sense límit de corredors. El pròxim diumenge 20 de setembre, als carrers de Barcelona tornaran a córrer els participants de la popular cursa urbana de 10 quilòmetres.

Des de l’ajuntament de la ciutat es treballa perquè es pugui garantir la carrera amb total seguretat i perquè els corredors puguin disfrutar, «els mateixos o fins i tot més que en les passades edicions», ha afirmat aquest matí  en una roda de premsa el regidor d’Esports del consistori, David Escudé.

Escudé, sense avançar com estudien aconseguir-ho, s’ha limitat a explicar que l’ajuntament treballa en diferents escenaris que s’aniran adaptant a les indicacions de les autoritats sanitàries que vagin sorgint. L’any passat, la Cursa de la Mercè va congregar més de 12.000 ‘runners’.

Sobre la Marató de Barcelona prevista per a finals d’octubre, Escudé també ha assegurat que estan treballant perquè pugui celebrar-se d’acord amb els requeriments sanitaris, que «no són els mateixos per a 42 quilòmetres que per a 10», ha precisat.

Piscines, el 22 de juny

El regidor Escudé situa l’obertura de les piscines municipals descobertes al voltant del 22 de juny, coincidint amb el final del curs escolar i abans de la revetlla de Sant Joan, seguint el calendari habitual de cada any.

Obriran llavors les  cinc piscines descobertes que no formen part d’un CEM (centre esportiu municipal) o que n’estan separades físicament. Són les piscines municipals de Montjuïc, Llac-Parc de la Creueta del Coll, piscina descoberta CEM Guinardó, piscina La Clota – Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron i Llac-Centre Esportiu Municipal Can Dragó.

Pàdel, tennis i escalada

Notícies relacionades

El responsable de l’àrea esportiva del consistori ha avançat també que dilluns viennt, 1 de juny, s’obriran les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure, de pàdel, tennis i túnel d’escalada de la Foixarda, sense que sigui possible encara utilitzar, no obstant, els vestidors d’aquestes instal·lacions. El mateix que els equipaments de platja: l’Espai de Mar, Base Nàutica Municipal i Centre Municipal de Vela, que reprendran també la seva activitat.

De moment, en aquesta fase 1 s’estan obrint parcs esportius i les 91 àrees de petanca de la ciutat, pistes de bàsquet, taules de ping-pong i poliesportius a l’aire lliure per a entrenament individual i sense ús de vestidors Els esportistes federats ja poden practicar natació en aigües obertes i surf.

Temes:

Catalunya