Protecció Civil i la Creu Roja reparteixen mascaretes en 29 estacions del metro de Barcelona

Es recomana als usuaris portar-les posades dins dels vehicles i a les estacions, així com mantenir la distància de seguretat i portar també guants

El conseller Miquel Buch persisteix en les seves sospites sobre les 1.714.000 peces i rep el recolzament de la portaveu del Govern, Meritxell Budó

reparto-mascaras-metro-barcelna / periodico

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

100.000 de les polèmiques 1.714.000 mascaretes que el Govern va entregar a la Generalitat van ser repartides abans del migdia d’aquest dimarts a treballadors que van utilitzar el transport públic per desplaçar-se. Voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja van començar a repartir-les en les principals estacions de tren, metre i bus, on l’activitat va ser mínima. Els Mossos d’Esquadra van activar en paral·lel un dispositiu per garantir la normalitat en l’entrega de les proteccions. El Govern medita un canvi de model de distribució per als pròxims dies per acostar-se als treballadors que van optar per desplaçar-se en vehicles particulars esquivant el transport públic. 

A l’estació de Barcelona-Sants voluntaris de la Creu Roja proveïts d’armilles identificatives es van situar darrere dels torns que donen accés a les andanes dels trens, i altres a l’estació de metro, on van anar oferint les mascaretes als usuaris que anaven passant, amb independència de si els ciutadans ja portaven una protecció facial. Molt pocs van ser els que, ja tenint-ne una, van rebutjar l’oferiment. 

El vestíbul i les andanes de l’estació de Sants es trobaven aquest matí semibuits. L’entrega va començar a partir de les 6.30 hores i es va allargar fins a les 12 hores. 

Entre 400 i 500 voluntaris, acompanyats per efectius policials i dividits en equips d’entre quatre i sis, van acudir a les estacions de tren, metro i autobús de poblacions de més de 30.000 habitants per repartir mascaretes a passatgers que ja havien validat el seu bitllet de transport.

Els punts de distribució seran els que tenen més afluència de passatgers i que són confluència de línies o mitjans de transport, per augmentar l’«eficàcia» d’aquesta mesura, en el marc de la qual s’han assignat 1.264.000 mascaretes a Barcelona, 180.000 a Tarragona, 150.000 a Girona i 100.000 a Lleida.

Recomanacions

Es recomana als usuaris portar-les posades dins dels vehicles i a les estacions, parades i passadissos, així com mantenir la distància de seguretat, portar també guants i rentar-se les mans.

Les estacions de Metro a Barcelona són: Espanya, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, La Sagrera, Fabra i Puig, Sants Estació, Passeig de Gràcia, Diagonal, Vall d’Hebron, Ciutadella, Guinardó/Hospital de Sant Pau, Hospital Clínic i Sant Pau/Dos de Maig.

Els punts de repartiment a Catalunya s’ubiquen a Girona, Figueres i Blanes; a Tarragona, Reus, el Vendrell, Cambrils i Tortosa; a la ciutat de Lleida, així com a Barcelona i als principals municipis de la província.

Entre aquests, Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Vic, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. 

Buch insisteix en la sospita numèrica

Notícies relacionades

Lluny de rectificar les seves polèmiques paraules, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va insistir aquest dimarts a demanar el Govern central que aclareixi d’on surt la xifra de 1.714.000 mascaretes enviades a Catalunya per prevenir el coronavirus, que a ell li evoca la caiguda de Barcelona en la Guerra de Successió, l’any 1714, ja que les explicacions donades per l’Executiu, segons el seu parer, «no quadren».

Una controvèrsia que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va atiar al donar suport a les declaracions del titular d’Interior, tot i que sense esplaiar-se: «No crec que la xifra sigui casual, però que cada un tregui les seves pròpies conclusions». En tot cas, Buch va agrair el treball dels cossos d’emergències, Protecció Civil i Creu Roja perquè han «permès que la majoria de persones que anaven a treballar hagin pogut disposar» de les mascaretes.